Läs om vår hantering av Covid-19.

Vård och omsorg

Passar programmet mig?

Vill du jobba som undersköterska efter gymnasiet? Kanske vill du studera vidare till sjuksköterska, polis, sjukgymnast eller forskare inom medicin? Väljer du vård- och omsorgsprogrammet kan du söka jobb direkt eller studera vidare efter gymnasiet.

 

Vad får jag lära mig?

Här får du lära dig att arbeta nära patienter genom praktiska övningar. I klassrummet blandar vi sedan det du lärt dig med teori om ämnet. Du lär dig att upptäcka sjukdomar och hur man kan motverka dem. Du får följa upp patienten för att se om han eller hon har blivit bättre eller helt frisk. Ditt mål är att din patient alltid ska må bättre efter din hjälp.

 

Stöd och struktur

På Didaktus jobbar vi också mycket med att lära dig att skapa ordning i vardagen, studierna och livet. Här tror vi alltid på dig och hjälper dig, samtidigt som vi ställer krav för att du ska nå dina mål. Didaktus är som ett andra hem med gott om stöd, struktur och hjälp.

 

"Efter gymnasiet är du en färdig undersköterska med erfarenhet av vårdarbete."

Student 2019

Zaninka tog studenten 2019 från Vård- och omsorgsprogrammet och jobbar nu som undersköterska på ett äldreboende.

Student 2012

Jackie tog studenten 2012 från Vård- och omsorgsprogrammet. Hon pluggade vidare till sjuksköterska och läser nu på masternivå i USA.

Vad blir man efter studenten?

Efter avslutade studier är du är en färdig anställningsbar undersköterska med erfarenhet av vårdarbete. Du kan söka jobb direkt och vara trygg i att du klarar arbetet. När du lär dig på vårt sätt känner du dig trygg och säker i att du verkligen klarar jobbet.

Sökkod

VOVAR

Exempel på framtida jobb

Akutsjukvård
Hälso- och sjukvård
Äldreomsorg
Funktionsnedsättning