DD_logotyp
Samhällsvetenskap
SASAM

Samhällsvetenskapsprogrammets inriktning Samhällsvetenskap på Didaktus Jakobsberg är en utbildning med global profil som förbereder dig för högskolestudier. Vår värld blir allt mer global och det är viktigare än någonsin att vi människor förstår hur våra olika kulturer påverkar varandra. Under din utbildning får du lära dig begrepp som internationalisering, som betyder att världens länder anpassar sig till varandra och samarbetar. Att arbeta med internationalisering gör så att man förstår andra länder och kulturer bättre. Målet med utbildningen är att du ska förstå hur varje människa passar in i världen och öka din förståelse för andra kulturer och sätt att leva.

Vi lovar att du under utbildningen på Samhällsvetenskapsprogrammet ska få gedigna kunskaper inom samhällsvetenskapliga och globala frågor. Du lär dig genom intressanta, relevanta och innehållsrika lektioner och föreläsningar.

 

Undervisning på Didaktus Jakobsberg

Du får hjälp att omsätta teori till kunskap och lär dig genom varierad undervisning och olika examinationsformer. Vår personal ger stöd och handledning och med deras hjälp samt genom god närvaro, intresse och eget ansvarstagande kan du klara dina studier med goda resultat. Undervisningen är strukturerad och till din hjälp har du engagerade lärare som jobbar hårt för att anpassa studieupplägget efter dina förutsättningar för att du ska nå dina mål. Våra lärare arbetar sammansvetsat i arbetslag och följer dig genom dina tre år på skolan.

 

Passar Samhällsvetenskapsprogrammet mig?

Är du intresserad av frågor som vad klimatförändringar har med fattigdom att göra? Eller funderar du ofta på varför det finns så mycket orättvisor i världen? Väljer du samhällsvetenskap får du lära dig om globala frågor, mänskliga rättigheter och hållbar utveckling.

 

GÖR EN INTRESSEANMÄLAN

Vad blir man efter studenten?

När du tar studenten från samhällsvetenskapliga programmet har du fått en bred utbildning med grundläggande högskolebehörighet. Det betyder att du kan välja att läsa vidare inom många olika program på högskolor eller universitet.

Sökkod

SASAM

Exempel på framtida yrken efter vidareutbildning

Lärare
Socionom
Socialsekreterare
Tulltjänsteman
Psykolog
Jurist

POÄNGPLAN

Gymnasiegemensamma ämnen Poäng
Engelska 5 100
Engelska 6 100
Historia 1b 100
Idrott och Hälsa 1 100
Matematik 1b 100
Matematik 2b 100
Naturkunskap 1b 100
Religionskunskap 1 50
Samhällskunskap 1b 100
Svenska 1 / Svenska som andraspråk 1 100
Svenska 2 / Svenska som andraspråk 2 100
Svenska 3 / Svenska som andraspråk 3 100
Programgemensamma ämnen Poäng
Filosofi 1 50
Moderna språk 200
Psykologi 1 50
Inriktning: Samhällsvetenskap Poäng
Geografi 1 100
Historia 2a 100
Religionskunskap 2 50
Samhällskunskap 2 100
Samhällskunskap 3 100
Individuellt val Poäng
Individuellt val 200
Gymnasiearbete Poäng
Gymnasiearbete 100
Programfördjupning Poäng
Programfördjupning 300
Summa: 2500