DD_logotyp
Samhällsvetenskap

Passar programmet mig?

Är du intresserad av frågor som vad klimatförändringar har med fattigdom att göra? Eller funderar du ofta på varför det finns så mycket orättvisor i världen? Väljer du samhällsvetenskap får du lära dig om globala frågor, mänskliga rättigheter och hållbar utveckling.

 

Vad får jag lära mig?

Vår värld blir allt mer global och det är viktigare än någonsin att vi människor förstår hur våra olika kulturer påverkar varandra. Under din utbildning får du lära dig begrepp som internationalisering, som betyder att världens länder anpassar sig till varandra och samarbetar. Att arbeta med internationalisering gör så att man förstår andra länder och kulturer bättre. Målet med utbildningen är att du ska förstå hur varje människa passar in i världen och öka din förståelse för andra kulturer och sätt att leva.

 

Stöd och struktur

På Didaktus jobbar vi också mycket med att lära dig att skapa ordning i vardagen, studierna och livet. Här tror vi alltid på dig och hjälper dig, samtidigt som vi ställer krav för att du ska nå dina mål. Didaktus är som ett andra hem med gott om stöd, struktur och hjälp.

 

"Här lär du dig om om hur människan påverkas och påverkar olika aspekter i samhället."
quote
Två glada tjejer läser i böcker
Vad blir man efter studenten?

När du tar studenten från samhällsvetenskapliga programmet har du fått en bred utbildning med grundläggande högskolebehörighet. Det betyder att du kan välja att läsa vidare inom många olika program på högskolor eller universitet.

Sökkod

SASAM

Exempel på framtida yrken efter vidareutbildning

Lärare
Socionom
Socialsekreterare
Tulltjänsteman
Psykolog
Jurist