DD_logotyp
Pedagogiskt och socialt arbete

Passar programmet mig?

Vill du jobba som barnskötare eller kanske elevassistent efter gymnasiet? Väljer du inriktningen pedagogiskt och socialt arbete på barn- och fritidsprogrammet kommer du att få lära dig allt om barn och ungas utveckling och lärande.

 

Vad får jag lära mig?

Under utbildningen kommer du vara på en riktig arbetsplats och öva, det kallas för arbetsplatsförlagd utbildning (APL). Du får testa olika aktiviteter som används i arbetet med barn och unga. Det kan vara både inomhus och utomhus och handla om allt ifrån att laga mat till idrott och friluftsliv. När du sedan är tillbaka i skolan diskuterar vi det du lärt dig, blandar med teori och kunskaper inom psykologi, sociologi och pedagogik.

 

Stöd och struktur

På barn- och fritidsprogrammet jobbar du mycket med att lära dig att skapa ordning i vardagen, studierna och livet, självklart med stöd från dina lärare. Allt med fokus på din yrkesexamen.

 

"Vi blandar lärande i verkligheten med teori i klassrummet."
quote
Glada elever har lektion
Vad blir man efter studenten?

Med din yrkesexamen från barn- och fritidsprogrammet kan du börja jobba på en gång, till exempel på en förskola, som personlig assistent eller varför inte resa utomlands och jobba som au pair? När du lär dig på vårt sätt känner du dig trygg och säker i att du verkligen klarar jobbet.

Sökkod

BFPEA

Exempel på framtida yrken

Elevassistent
Barnskötare
Personlig assistent
Fritidspedagog
Au Pair
Polis (vidareutbildning krävs)
Kriminalvårdare (vidareutbildning krävs)
Brandman (vidareutbildning krävs)