Läs om vår hantering av Covid-19.

Naturvetenskap

Passar programmet mig?

Vill du kanske bli läkare i framtiden eller bara ha alla vägar öppna mot högskolan? Väljer du naturvetenskapsprogrammet inriktning naturvetenskap får du djupa kunskaper i naturvetenskapliga ämnen samtidigt som vi förbereder dig för att klara studier på universitet och högskola.

 

Vad får jag lära mig?

Att göra laborationer är en viktig och kul del av naturvetenskapen, därför har vi välutrustade labbsalar i kemi och i fysik. Där du får jobba med praktiska experiment för att förstå kemiska och fysikaliska processer. Lärarna är mycket duktiga på sina ämnen och gör allt för att fördjupa ditt intresse för naturvetenskap. Vår undervisning är ”lärarledd” vilket betyder att läraren styr undervisningen i klassrummet och finns där när du har frågor.

 

Stöd och struktur

Genom att alltid tro på dig, ställa höga krav och fira dina framsteg stärker lärarna din utveckling och ditt lärande varje dag. Det är också viktigt att din skoldag fungerar praktiskt, därför har vi inga håltimmar och alla klasser har ett eget hemklassrum.

 

"I labbet jobbar vi med praktiska experiment för att förstå kemi och fysik."
Vad händer efter studenten?

Efter avslutade studier är du förberedd för universitet och högskola. Det finns många områden att läsa vidare inom, några exempel är naturvetenskap, matematik och teknik. Du kan börja resan mot en meningsfull framtid och att nå dina mål inom yrkeslivet.

Sökkod

NANAT

Exempel på framtida yrken efter vidareutbildning

Advokat
Tandläkare
Apotekare
Ingenjör
Polis
Ekonom