DD_logotyp
Beteendevetenskap

Passar programmet mig?

Vill du jobba med människor och socialt arbete? Vill du kunna välja mellan många olika utbildningar på högskolan efter gymnasiet? Väljer du samhällsprogrammet med inriktning beteendevetenskap kommer du få lära dig om hur människor och samhällen fungerar. Samtidigt får du en bred behörighet till högskolan.

 

Vad får jag lära mig?

Under utbildningen tar vi reda på vi hur samhället och våra olikheter påverkar oss som samhälle och som människor. Vi undersöker saker som: Kultur: vad är vanligt i din kultur som andra kan tycka är märkligt? Klass: hur påverkar din bakgrund och status vem du är? Genus: skillnader mellan manligt och kvinnligt. På inriktning beteendevetenskap letar vi tillsammans efter svar på varför vi blir de personer vi blir. Vi studerar ibland ute i verkligheten och blandar sedan det vi lärt med teori och diskussioner i klassrummet.

 

Stöd och struktur

På Didaktus jobbar vi också mycket med att lära dig att skapa ordning i vardagen, studierna och livet. Här tror vi alltid på dig och hjälper dig, samtidigt som vi ställer krav för att du ska nå dina mål. Didaktus är som ett andra hem med gott om stöd, struktur och hjälp.

 

”Här lär du dig om hur människan påverkas och påverkar olika aspekter i samhället.”
quote
Kille skriver på papper
Vad blir man efter studenten?

När du tar studenten från samhällsvetenskapliga programmet har du fått en bred utbildning med grundläggande högskolebehörighet. Det betyder att du kan välja att läsa vidare på många olika program på högskolor eller universitet.

Sökkod

SABET

Exempel på framtida yrken efter vidareutbildning

Lärare
Socionom
Socialsekreterare
Tulltjänsteman
Psykolog
Jurist