Under omvalet har du möjlighet att ändra ditt tidigare gymnasieval, eller göra ett gymnasieval om du inte gjorde det under valperioden. Du kan nu lägga till, ta bort eller ändra rangordningen av dina val. Är du nöjd med din preliminära antagning? Då behöver du inte ändra på något i din ansökan!

 

Hur gör man ett omval?

I Stockholm kan du göra ditt omval mellan 19 april – 17 maj.

Börja med att logga in på din antagningsportal www.indra.storsthlm.se. Du kan göra det själv eller med hjälp av din SYV.

Lägg till, ta bort eller ändra ordningen på dina val. Kom ihåg att säkra upp och välj flera olika gymnasieutbildningar och skolor, det ökar dina chanser att bli antagen till gymnasiet.

Glöm inte att skicka in ditt omval i tid innan omvalsperioden tar slut den 17 maj 2022!

Har du inte hittat rätt program än?

På Gymnasiekoll.se kan du göra ett AI-baserat test för att ta reda på vilket gymnasieprogram som hade passat dig bäst. Testet är baserat på 15 frågor utifrån intressen, personlighet och framtidsdrömmar. Du väljer bland olika svarsalternativ efter det du tycker stämmer in på dig. När du är klar genererar testet fram ett resultat som tipsar dig om vilka gymnasieprogram som hade passat dig bäst.

Vill du veta mer om gymnasievalet i Stockholm?

Vi har samlat all information du behöver på vår hemsida, vi går även igenom allt du behöver tänka på för att välja rätt program och rätt skola för just dig!

Om Gymnasievalet i Jakobsberg

Om Gymnasievalet i Liljeholmen