Vill du bli undersköterska och kunna söka jobb direkt efter studenten? Eller vill du plugga vidare till exempelvis sjuksköterska eller psykolog? Då ska du söka till Vård- och omsorgsprogrammet på Didaktus Gymnasium Stockholm!

 

Vad får jag lära mig på Vård- och omsorgsprogrammet?

På Vård- och omsorgsprogrammet får du övning inför ditt kommande yrkesliv och du lär dig bemöta personer som behöver hjälp och stöd i vardagen. Du får kunskaper om hälsa, sjukdomstillstånd och hur kroppen fungerar. Du lär dig att upptäcka sjukdomar och hur man kan motverka dem samt att du får testa olika aktiviteter som används i arbetet inom vård och omsorg.

Varför ska jag välja Vård- och omsorgsprogrammet på Didaktus Gymnasium Stockholm?

På Didaktus Gymnasium Stockholm är undervisningen strukturerad och leds av engagerade lärare, vilket ger dig en bra kunskapsgrund och goda förutsättningar lyckas med dina mål. Du kommer få lära dig att skapa ordning i vardagen, studierna och livet, och på vägen mot din examen får du alltid den hjälp och det stöd du behöver. Är du dessutom intresserad av vård- och omsorg och ser till att ha hög närvaro och tar ansvar kommer du klara det mesta av dina studier under skoltid.

Kan jag plugga vidare efter studenten?

Självklart! Genom det individuella valet kan du välja kurser för grundläggande högskolebehörighet och sedan läsa vidare på högskola eller universitet till exempelvis sjuksköterska, socionom, polis eller sjukgymnast.

Elev på Vård och omsorg lyssnar på en patients hjärta

Vilka fördelar finns det med att ha praktik i gymnasiet?

På gymnasiet kallas praktik för APL (arbetsplatsförlagt lärande). Med APL får du chans att testa på de moment du lärt dig i skolan och kan utveckla dina kunskaper samtidigt som du får en fot in i arbetslivet. Möjligheten att kunna vara på en riktig arbetsplats och öva på ditt yrke bidrar till att du kommer känna dig trygg i rollen som undersköterska redan innan du tagit studenten.

Vad menas med “skyddad arbetstitel”?

Från den 1 juli 2023 blir undersköterska en skyddad yrkestitel. Det innebär att du kommer att behöva ett bevis för att ha rätt att använda titeln undersköterska inom vård och omsorg. Vår utbildning är anpassad för att motsvara de krav som verksamheterna ställer på en färdig undersköterska.

 

Läs mer om Vård- och omsorgsprogrammet på Didaktus Jakobsberg

Läs mer om Vård- och omsorgsprogrammet på Didaktus Liljeholmen