Vill du jobba som barnskötare, elevassistent eller fritidspedagog? Eller vill du plugga vidare till socionom, lärare eller polis? Då ska du söka till Barn- och fritidsprogrammet på Didaktus Gymnasium Stockholm!

 

Vad får jag lära mig på Barn- och fritidsprogrammet?

På Barn och fritid med inriktning Pedagogiskt och socialt arbete läser du mycket om psykologi, specialpedagogik, pedagogiskt lärande samt barns lärande och växande. Du får lära dig hur man bemöter människor med olika förutsättningar och om diagnoser som ADHD och Aspergers syndrom.

Varför ska jag välja Barn- och fritidsprogrammet på Didaktus Gymnasium?

Du ska välja Barn och fritid om du tycker om att arbeta med barn och att lära ut saker på ett pedagogiskt sätt. Att läsa Pedagogiskt och socialt arbete är både kul och lärorikt samtidigt som du lär dig allt som behövs för att nå dina mål. Barn- och fritidsprogrammet passar dig som älskar att umgås med barn och ungdomar och är intresserad av yrken som exempelvis barnskötare, personlig assistent och elevassistent.

Kan jag plugga vidare efter studenten?

Ja det kan du! På Didaktus Gymnasium kan du välja till de kurser som behövs för att bli behörig för att kunna läsa vidare på högskolan. Du kan bland annat plugga vidare till förskolelärare, socionom, brandman eller polis.

Vilka fördelar finns det med att ha praktik i gymnasiet?

Genom att blanda teoretiskt lärande med praktik får du en större förståelse och en annan bild av det du läser. Du lär dig väldigt mycket av att praktiskt få utöva vad du lärt dig i skolan samtidigt som du får erfarenhet. Det är också många som får jobb på sin praktikplats efter de tagit studenten.

Vad får jag lära mig under praktiken?

Du får lära dig olika saker beroende på vart någonstans du har din praktikplats men praktiken kommer alltid att vara givande och du har chans att använda det du lärt dig i skolan. Är du på en förskola händer det mycket eftersom barnen är nyfikna och ställer massor av roliga frågor, du kan få hålla i samlingar och anordna aktiviteter så du lär dig mycket om pedagogiskt arbete. Har du praktik på mellanstadiet kanske du är extra stöd åt en elev och får lära dig hur man bäst anpassar vardagen och lektioner efter just den elevens behov.

 

Läs mer om Barn och Fritid på Didaktus Jakobsberg

Läs mer om Barn och Fritid på Didaktus Liljeholmen