Hazal läser Samhällsvetenskapsprogrammet på Didaktus Gymnasium Stockholm. Hon valde Didaktus för att många i hennes släkt pluggat här och de har alltid pratat gott om skolan, hon säger att hon trivs jättebra.

 

Varför valde du att läsa Samhällsvetenskapsprogrammet?

Först började jag att läsa barn och fritid men kände att det inte var min grej och bytte då till vård och omsorg. Jag ville helst läsa samhällskunskap men hade inte de betyg som krävdes. Jag bestämde mig då för att läsa de ämnen från grundskolan som behövdes för att få en plats på samhällsprogrammet. Idag trivs jag jättebra på mitt program! Jag valde Didaktus då många i min släkt har gått här tidigare och pratat gott om skolan.

Varför passar Beteendevetenskap dig?

För att det är ett så brett program. Jag vet inte ännu vad jag vill bli, men det här ger mig möjlighet att bli vad som helst. Jag gillar psykologi och kommunikation, det är roligt att lära sig hur andra människor tänker och hur det kan se ut från deras perspektiv.

Tre elever studerar en jordglob

Vilka kurser läser ni på Samhällsvetenskap?

Förutom psykologi och kommunikation läser vi bland annat filosofi, samhällskunskap, ledarskap och organisation och sociologi.

Hur är dina lärare här på Didaktus Gymnasium Stockholm?

Jag tycker om dem och min klass! Lärarna är hjälpsamma.Vi har bra studiero i klassrummet.

Vilket är ditt drömjobb?

Jag vill jobba med människor, kanske som kurator. Om du vill läsa vidare kan du bli vad som helst, till exempel polis, socionom eller advokat. Jag kommer till 100% plugga vidare! 

 

Läs mer om Samhällsvetenskapsprogrammet på Didaktus Liljeholmen

Läs mer om Samhällsvetenskapsprogrammet  Didaktus Jakobsberg