Nu är det dags för dig som går i åk 9 att välja gymnasium! Gymnasievalet är öppet fram till 15 februari.

Gymnasievalet kan vara svårt. Det är inte bara val av en utbildning utan också ofta en ny skola, en ny miljö, nya klasskamrater och nya lärare. Det är många små val du behöver fundera kring men det viktigaste är att det ska kännas rätt för dig. Det är din gymnasietid och ditt val.

Gymnasievalet börjar

Den första gymnasieansökan gör du nu fram till den 15 februari, då söker du med dina betyg från höstterminen. Tänk på att kolla upp programmen, skolorna och inriktningarna så att du vet att det du söker verkligen är det du vill läsa och på den skola du vill gå på. Lägg in många alternativ i din ansökan och rangordna dem efter vad du helst vill plugga.

Söka till Didaktus Gymnasium Stockholm

För att söka till oss på Didaktus Gymnasium behöver du logga in på www.indra.storsthlm.se. Där kan du sedan söka på Didaktus Gymnasium Jakobsberg eller Didaktus Gymnasium Liljeholmen, du kan även söka på ansökningskoden för det programmet du är intresserad av.

Tre elever som skrattar under en lektion på Didaktus Gymnasium Stockholm

Preliminär antagning

Den 19 april får du ditt preliminära antagningsbesked som visar hur du ligger till i förhållande till andra sökande. Detta kan ändras under omvalet då det slutgiltiga betyget inte är medräknat i antagningen.

Här kan du läsa mer om gymnasievalet och hur du söker in till Didaktus Gymnasium Jakobsberg eller söker till Didaktus Gymnasium Liljeholmen.