“Jag har lärt mig mycket hittills, inte bara saker kopplade till skolan utan också hur man beter sig i olika situationer.”

– Yasir, elev på Didaktus Jakobsberg.
 

På Didaktus Jakobsberg är det en hemtrevlig känsla som råder, eleverna umgås och känner varandra oavsett om de går olika program eller årskurser. Skolan är inte större än att alla känner alla och det finns en nära relation mellan lärare och elever. Yasir läser sista året på Naturvetenskapsprogrammet och han är väldigt nöjd md sin utbildning.

– Jag trivs bra här, lärarna är snälla och hjälpsamma och gör så mycket de kan för att eleverna ska utvecklas. Och behöver man någon att prata med så går man till Mats, han är min kompis och jag kan säga allt till honom, säger Yasir.

Mats jobbar som skolvärd på Didaktus Jakobsberg och hans viktigaste uppdrag är att lyssna på eleverna. Han vinner deras förtroende genom att visa respekt i alla lägen och inte döma. Eleverna ska alltid känna att de har någon att prata av sig hos.

– Jag lär eleverna att det är okej att misslyckas, att man kan få en andra chans och hur viktigt det är att kunna samarbeta i alla lägen, säger Mats.