Sommaren 2023 flyttar Didaktus Liljeholmen till Hammarby Sjöstad och blir en del av Praktiska Gymnasiet

I augusti 2023 kommer Didaktus Liljeholmen att flytta till nya skollokaler i Hammarby Sjöstad. I samband med flytten går de samman med ett annat yrkesgymnasium, vilket innebär att skolan får fler utbildningar. Skolan byter samtidigt namn till Praktiska Gymnasiet Sjöstaden.

Elever som söker in till Didaktus Liljeholmen augusti 2022 ska fortfarande söka till Didaktus Liljeholmen. Skolan är kvar i nuvarande skollokaler i Liljeholmen fram till juni 2023 och det sker under detta läsåret inga förändringar som påverkar dig som elev. Du som börjar på vår skola i augusti 2022 kommer alltså gå på gymnasiet i Liljeholmen i årskurs 1 och i Hammarby Sjöstad i årskurs 2 och 3.

Modernt yrkesgymnasium

De nya skollokalerna i Hammarby Sjöstad är en satsning på ett modernt yrkesgymnasium med en bra mix av olika yrkesutbildningar. Från läsåret 2023 kommer skolan ha ett bredare utbud av utbildningar, som el- och energiprogrammet, industritekniska programmet, VVS- och fastighetsprogrammet, restaurang- och livsmedelsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet samt vård- och omsorgsprogrammet. Alla yrkesutbildningar som finns på skolan idag kommer finnas kvar efter flytten till Hammarby Sjöstad. Skolan kommer ligga nära Gullmarsplan och tvärbanans hållplats Mårtensdal, samt nära fina naturområden.

 

Till Didaktus Gymnasium Liljeholmen

Till Praktiska Gymnasiet Sjöstaden