Didaktus Jakobsberg byter namn och blir en del av Drottning Blankas Gymnasieskola

Hösten 2022 blir nuvarande Didaktus Jakobsberg en del av Drottning Blankas Gymnasieskolors nätverk om totalt 27 skolor. Drottning Blankas Gymnasieskola (DBGY) är i sin tur en del av AcadeMedia, Sveriges största skolkoncern med 150 gymnasieskolor i hela landet.

Det finns sedan tidigare tre andra DBGY-skolor i Stockholm – DBGY Stockholm Södra i Enskededalen, DBGY Nacka och DBGY Kungsholmen som till sommaren flyttar in i nya Campus Vasastan. Nu satsar DBGY på att expandera i nordvästra Stockholm, när Jakobsberg blir Drottning Blankas fjärde skola i Stockholmsområdet. Samtliga skolor har en mix av högskoleförberedande och yrkesinriktade program, med en fin gemenskap och en tydlig plan för ett personligt, lokalt och globalt engagemang. Gymnasiet i Jakobsberg kommer bli ett välkommet tillskott till en stark skolgrupp som de senaste åren ökat i popularitet bland Stockholms ungdomar. Planen är att förena Didaktus Jakobsbergs tidigare goda arbete med DBGYs värderingar och mål.

Upprustning av lokaler

Skollokalerna på Järfällavägen 100 kommer successivt att rustas upp och anpassas efter Drottning Blankas profil, med nya skyltar och ny färg på väggarna.
– Jag är övertygad om att förändringarna kommer att vara positiva för skolans elever, säger Pia Johansson, rektor på nuvarande Didaktus Jakobsberg.

Du som har sökt till Didaktus Gymnasium Jakobsberg behöver inte göra om din ansökan till DBGY, din ansökan flyttas automatiskt med i namnbytet. Vi finns kvar på samma adress och erbjuder samma program.

 

Till Didaktus Gymnasium Jakobsberg

Till DBGY Jakobsberg