Du, och dina skolkamrater, är de absolut viktigaste personerna på Didaktus gymnasium i Liljeholmen. Alla vi som arbetar på skolan har som uppdrag att, på olika sätt, stötta dig på din resa mot framtiden och vuxenlivet.

Du är den viktigaste personen i ditt liv.

Genom att välja att gå på gymnasiet har du valt att satsa på dig själv och din egen framtid. Du har valt att skaffa dig kunskaper inom områden som kommer att göra att du växer som människa och som gör vägen in i vuxenlivet lättare. Man brukar säga att Kunskap är makt; den som kan blir inte lurad, den som kan har större möjligheter att välja än den som inte har kunskap.

Jag är glad att du har valt att lära dig och öka dina kunskaper. Och jag vill hjälpa dig att orka, våga och vilja hela vägen in i mål. Jag vill att vår skola ska vara en trygg plats där du kan vara dig själv, får studiero och bra undervisning. Jag vill att du ska känna att varje vuxen på skolan tror på dig. Om vi som jobbar på skolan inte klarar av det; om något inte är så bra som det skulle kunna vara – då vill jag att du berättar det för någon av oss! Jag tror inte att någon skola är perfekt, jag vet att vi på Didaktus gymnasium i Liljeholmen har saker att utveckla. Men jag är säker på att vi kan bli bättre och bättre tillsammans!

Jag vet att alla som jobbar på skolan vill göra sitt yttersta för din skull. Men jag vet också att vi inte klarar av det om inte du gör din del av jobbet. För att vi ska kunna ge den bästa undervisningen måste du vara på dina lektioner. För att skolan ska vara en trygg miljö måste du vara juste mot andra. För att skolans lokaler ska vara fina måste du sköta om dem.

Jag är glad att få vara med på din resa mot framtiden!