DD_logotyp
Välkommen till oss!

På den här sidan har vi samlat allt du behöver veta inför skolstarten i höst. Vi berättar vad som händer första veckan i skolan och vem du ska kontakta om du har några frågor. Det finns också information för dig som inte har sökt till gymnasiet än eller vill byta gymnasium till oss.

Glad tjej med kompisar i bibliotek
Vi har lediga platser!

Vill du söka en plats på något av våra program eller byta gymnasium till oss inför skolstarten i augusti? Nedan hittar du information om hur du gör för att söka till oss i sommar.

Jag har inte sökt till gymnasiet

Efter omvalsperiodens slut måste du kontakta SYV på din grundskola eller Gymnasieantagningen Storsthlm på: 08-580 080 00 eller gyantagningen@storsthlm.se för att söka till Didaktus Gymnasium. Det går också att höra av sig till Skolslussen på: 08-508 348 00 eller skolslussen@edu.stockholm.se.

Jag vill byta till Didaktus Gymnasium Liljeholmen

Om du blivit antagen på en annan skola men vill ändra ditt val behöver du kontakta SYV på din grundskola eller Gymnasieantagningen Storsthlm. Gymnasieantagningen når du på: 08-580 080 00 eller gyantagningen@storsthlm.se. För mer information, gå in på BytaGymnasium.se.

Alla kompisar börjar skolan men jag har fortfarande inte sökt

Den 16 augusti tar vi på skolan över antagningen och du kan kontakta oss direkt för att söka en plats, här hittar du våra kontaktuppgifter. För att ställa dig i vår interna kö behöver du fylla i en intresseanmälan och maila dina betyg till våra studie- och yrkesvägledare Anders Kronberg anders.kronberg@didaktus.se och Moa Norell moa.norell@didaktus.se.

Intresseanmälan för åk 1
Intresseanmälan för åk 2 och 3

Innan den 16 augusti är det SYV på din skola och Gymnasieantagningen som har hand om antagningen. Gymnasieantagningen Storsthlm når du på: 08-580 080 00 eller gyantagningen@storsthlm.se.

Kontakt i sommar

Hör gärna av dig om du har några funderingar om skolan, programmen eller har andra frågor. I sommar hör du av dig till våra studie- och yrkesvägledare Moa Norell och Anders Kronberg eller vår rektor Jennie Rosengren. Om du vill få prata med någon finns våra lärare Peter Milton och Nara Nadzafova på plats på sommarskolan hela sommaren utom vecka 28, deras kontaktuppgifter hittar du här.

SYV
Moa Norell
moa.norell@didaktus.se

Anders Kronberg
anders.kronberg@didaktus.se

REKTOR (från v.30)
Jennie Rosengren
jennie.rosengren@didaktus.se

Två elever i labbrockar ler och tittar in i kameran
Skrattande kille
Skolstart HT 2021

Terminen börjar 19 augusti

Du som börjar i åk 1 har introduktionsdagar torsdag-fredag, då är det enbart nya elever på skolan. Under introduktionsdagarna får du lära känna klassen, din mentor/dina mentorer, du får träffa Elevhälsan, bibliotek, ledning och administration. Mentor håller en startintervju med varje elev där vi frågar om ens tidigare skolgång, vad man har för mål med tiden på Didaktus samt om det finns saker lärarna behöver känna till.

Under de första dagarna kommer du även fotograferas, få passerkort samt matkort. OM vi har fått leveranserna av datorer får du även kvittera ut din Chromebook under dessa dagar. På måndagen efter introduktionsdagarna börjar du läsa enligt schema.

Här hittar du våra läsårstider

Om Didaktus Gymnasium Stockholm Liljeholmen

På Didaktus Liljeholmen får du vara dig själv, bli sedd och utvecklas på ett personligt plan tillsammans med andra. Vi som jobbar här gör det för att vi gillar människor, vi tycker att det är du som elev som gör det till en rolig och spännande arbetsplats. Vår personal är verkligen engagerade i sina elever! Alla vill att eleverna ska lyckas med sina studier. Det finns även en personalgrupp som är väldigt engagerade i skolans utveckling och som hela tiden vill bli bättre. Att de som jobbar på skolan trivs på jobbet skapar en god stämning.

Hos oss är du alltid välkommen!

Den bästa delen av mitt jobb är när jag får träffa dig.

- Jennie Rosengren, rektor

quote
students

Digitalt öppet hus

Besök vårt digitala öppna hus för att få reda på mer om vår skola och hur det är att gå på Didaktus Liljeholmen.