DD_logotyp
Välkommen till oss!

På den här sidan har vi samlat allt du behöver veta inför skolstarten i höst. Vi berättar vad som händer första veckan i skolan och vem du ska kontakta om du har några frågor. Det finns också information för dig som inte har sökt till gymnasiet än eller vill byta gymnasium till oss.

På Didaktus Liljeholmen får du vara dig själv, bli sedd och utvecklas på ett personligt plan tillsammans med andra. Vi som jobbar här gör det för att vi gillar människor, vi tycker att det är du som elev som gör det till en rolig och spännande arbetsplats.

Hos oss är du alltid välkommen!

Vi har lediga platser!

Vill du söka en plats på något av våra program eller byta gymnasium till oss inför skolstarten i augusti? Nedan hittar du information om hur du gör för att söka till oss i sommar.

Jag har inte sökt till gymnasiet

Efter omvalsperiodens slut (18 maj) måste du kontakta SYV på din grundskola för att söka till Didaktus. Det går också att höra av sig till Gymnasieantagningen Storsthlm på: 08-580 080 00 eller gyantagningen@storsthlm.se.

Jag vill byta till Didaktus Gymnasium

Om du blivit antagen på en annan skola men vill ändra ditt val behöver du kontakta SYV på din grundskola eller Gymnasieantagningen Storsthlm. Gymnasieantagningen når du på: 08-580 080 00 eller gyantagningen@storsthlm.se. För mer information, gå in på BytaGymnasium.se.

Alla kompisar börjar skolan men jag har fortfarande inte sökt

Den 13 augusti tar vi på skolan över antagningen och du kan kontakta oss direkt för att söka en plats, här hittar du våra kontaktuppgifter. Innan den 13 augusti är det SYV på din skola och Gymnasieantagningen som har hand om antagningen. Gymnasieantagningen Storsthlm når du på: 08-580 080 00 eller gyantagningen@storsthlm.se.

Fyll i en intresseanmälan här så kontaktar vi dig så snart vi kan

Kontakt i sommar

Hör gärna av dig om du har några funderingar om skolan, programmen eller har andra frågor. I sommar är det vår biträdande rektor Rickard Elm som tar emot ditt samtal.

Du hittar också svar på många frågor i vår elevhandbok.

Biträdande rektor

Rickard Elm
Tel: 073-080 69 06

Två elever i labbrockar ler och tittar in i kameran
Skrattande kille
Skolstart HT 2020

Terminen börjar 17 augusti

Att börja gymnasiet är något alldeles speciellt! Man börjar som barn och slutar efter 3 år som en myndig person redo att ta klivet ut i vuxenlivet. Den allra första dagen brukar vara lite nervös. Både för nya elever och oss som arbetar på skolan – Vi vill visa oss från vår allra bästa sida!

Måndagen den 17 augusti börjar vi dagen med upprop och rektor Jennie Rosengren hälsar alla nya elever välkomna. Första dagen är det många viktiga dokument som ska delas ut och du måste även fotograferas så att vi kan tillverka passerkort. Du kommer träffa dina nya klasskamrater och mentorer och göra en del aktiviteter tillsammans. Under introduktionsdagarna har vi något som heter “startintervju”; då får du som elev prata med någon av klassens mentorer och berätta om dig själv, saker som kan vara bra för oss att veta samt möjlighet att fråga saker i lugn och ro. Du kommer även få din chromebook (inte första dagen) samt träffa personalen på skolan som elevhälsan, vaktmästare och skolledning.

Det finns mycket värme, skratt och kunskap hos oss!

Den bästa delen av mitt jobb är när jag får träffa dig.

- Jennie Rosengren, rektor

quote
students

Vill du börja hos oss redan i augusti 2020?

Fyll i formuläret här så kontaktar vi dig så fort vi kan.
Är du intresserad av att börja hos oss 2021 eller 2022? Gör en intresseanmälan så skickar vi dig information om öppna hus och annat som händer på skolan.

students

Digitalt öppet hus

I våras hade vi ett digitalt öppet hus. Här får du reda på mer om vår skola och hur det är att gå på Didaktus Liljeholmen.