Zuhur läser Samhällsvetenskapsprogrammet på Didaktus Gymnasium Stockholm Liljeholmen. Hon går sista året och säger att hon lärt sig jättemycket om människan och hur hon själv fungerar och tänker.

 

Varför valde du att läsa Beteendevetenskap på Didaktus Gymnasium Stockholm Liljeholmen?

Jag har alltid varit insatt i samhället och jag gillar att prata om det och lära mig hur människor fungerar. Jag gick på gymnasiemässan och det var efter det som jag valde Didaktus. Eleverna som stod i montern representerade skolan så bra och pratade om gemenskapen så jag tänkte att denna skolan passar mig perfekt. Jag bor i Kista och har ca 40 min pendling hit men det är det värt.

Varför passar Samhällsvetenskapsprogrammet dig?

För att jag lär mig jättemycket, saker jag inte visste existerade innan. Jag lär mig olika ord och begrepp, hur människans hjärna fungerar och hur vi tänker.

Berätta lite kort om vilka kurser du läser?

Förutom alla gymnasiegemensamma ämnena så läser jag bland annat; Människors miljöer, Sociologi, Kommunikation, Etnicitet, Kulturmöten och Psykologi.

Hur trivs du på Didaktus Gymnasium Stockholm Liljeholmen?

Jag tycker om min klass, vi har en fin gemenskap och alla trivs med alla. Allt funkar perfekt när vi har grupparbeten. Skolan är ganska stor och passar perfekt för alla årskurser. Vi har bra studiero i skolan, speciellt i klassrummet.

Vad kan du berätta om era mentorer? På vilket sätt hjälper de till?

Vi får all möjlig hjälp, har vi minsta lilla problem så pratar vi med våra klassmentorer. De förstår och hjälper alltid till.

Vilket är ditt drömjobb?

Jag vill bli psykolog! Jag älskar att prata och kommunicera med människor, det känns som att jag förstår dem och kan se vad de går igenom.

 

Vad vill du göra efter studenten?

Mina planer är att ta ett sabbatsår och jobba. Jag vill ha bra ekonomi och kunna försörja mig själv innan jag börjar på universitetet. Jag ska definitivt plugga vidare men har inte bestämt vad jag ska läsa än. 

Vilket är ditt bästa minne från Didaktus Gymnasium Stockholm Liljeholmen?

Jag har inget speciellt bästa minne men jag tycker allmänt att skolan är rolig. Man kan verkligen sköta sina studier här och ha roligt samtidigt.

Kan du tänkta dig att jobba utomlands?

Jag vill utforska världen så kan verkligen tänka mig att jobba eller studera utanför Sverige.

Skulle du rekommendera Samhällsvetenskapsprogrammet på Didaktus Gymnasium Stockholm Liljeholmen till andra?

Ja, för du lär dig jättemycket om människan och hur du själv fungerar, men du måste gilla att prata om samhället. Skolan har en fin gemenskap och lärarna bryr sig om oss elever. De hjälper till och finns alltid där.

 

Läs mer om Samhällsvetenskapsprogrammet – Beteendevetenskap

Didaktus Gymnasium Stockholm Liljeholmen