Vår studie och yrkesvägledare, Moa Norell, har fullt upp så här i skolstarten! Tillsammans med sin kollega Anders Kronberg ska hon besöka alla nya ettor för att ge dem viktigt information om vad det innebär att gå på gymnasiet. Moa och Anders går också igenom de olika programmen innebär och gör kartläggningar så att varje elev ska ha en bra plan för att nå sina mål.

Dessutom är det Moa som är ansvarig för att ta emot alla elever som kommer till oss som inte har fått någon plats på gymnasiet, eller som vill byta skola.

– I år är vård- och omsorg väldigt populärt! berättar Moa. Vi har just nu mer än fullt i våra klasser, så då som söker oss nu måste stå i kö.

För att kunna hjälpa så många elever som möjligt samarbetar Moa med sin kollega Karin på Didaktus i Jakobsberg.

– Om vi inte har en plats kanske det finns i Jakobsberg, eller tvärtom säger Moa. Men jag hoppas lite att vi på skolan kan hitta en lösning för att ta emot ännu fler elever på vård- och omsorg, lägger hon till.

De elever som kommer och söker en plats nu i augusti berättar ofta att de har någon kompis som går eller har gått på skolan som tipsat om Didaktus Liljeholmen och sagt att det är en bra skola.

– De flesta har säger att de har hört att vi har bra lärare, och framför allt att man som elev får mycket hjälp och stöd för att lyckas med sina studier.

Just nu finns det platser på programinriktat val mot antingen Barn – och fritidsprogrammet eller Samhällsprogrammet.

– Ibland händer det att elever kommer på att de faktiskt hellre vill gå något av de programmen när vi har pratat en stund, säger Moa. Det är ju inte säkert att man vet vad det innebär och inser att man får lika bra möjligheter att läsa vidare, eller vad man nu vill göra, när man gått något av dem.

– Om du inte har en gymnasieplats eller om du funderar över om ditt val var rätt är du välkommen att kontakta mig, säger Moa. Att prata med elever om skola och framtid är det roligaste jag vet! säger hon och ler stort.

 

Gör en intresseanmälan till Didaktus gymnasium Liljeholmen

 

Länk till intresseanmälan åk 1

 

Länk till intresseanmälan åk 2 & 3