Suweyda pluggar Pedagogiskt och socialt arbete på Didaktus Gymnasium Stockholm Liljeholmen. Hennes dröm är att bli psykolog eller rådgivare och självklart ska hon läsa vidare till detta efter studenten, helst vill hon plugga utomlands så att hon kan resa runt och jobba överallt.

 

Varför valde du att läsa Barn- och fritidsprogrammet?

Jag sökte faktiskt till skolan i sista sekunden och visste inte om jag skulle komma in. Men det gjorde jag och jag är stolt över att jag valde Barn och Fritid på just denna skolan, mitt val var 100% rätt! Jag brukade jobba som ledare i ishallen innan och nu får jag chansen att verkligen utbilda mig till en ledare.

Hur trivs du på Didaktus Gymnasium Stockholm Liljeholmen?

Lokalerna är jättebra och jag gillar varenda en av mina lärare. Jana och Jessica är världens skönaste lärare, all respekt och kärlek till dem! Jag älskar mina klasskamrater, vi är vänner inte bara en klass. Vi hjälper varandra så att det går bra för alla.

Hur är studieron i skolan?

Den är bra, det finns lärare som hjälper till hela tiden. Det som är speciellt med våra lärare är att de bryr sig, de gör sitt bästa för att du ska nå ditt mål och klara dina kurser. Framförallt Jessica, hon krigar för att vi ska få bra betyg!

På vilket sätt hjälper mentorerna till på skolan?

Jana och Jessica är mina mentorer och de finns där för allt. De lyssnar, även om det inte har något med deras jobb att göra. Jag pratar med dem om framtidsdrömmar och vad jag vill uppnå i livet.

Elev på BF som målar

Vilket är ditt drömjobb?

Jag vill bli psykolog eller rådgivare, det är något jag brinner för! Jag vill verkligen hjälpa till, det spelar ingen roll på vilket sätt.

Tror du att du kommer plugga vidare?

Ja självklart! Jag tänkte plugga utomlands, någonstans där de pratar engelska och sen kan jag resa runt och jobba jobba varsomhelst.

Vilket är ditt bästa minne från Didaktus Gymnasium Stockholm Liljeholmen?

Det bästa är att jag fått träffa mina lärare och klasskamrater. Jag visste inte att detta fanns, jag kan lita på dem, det är som ett hem och jag känner mig bekväm och trygg i skolan.

Skulle du rekommendera Didaktus Gymnasium Stockholm Liljeholmen till andra?

Ja det skulle jag. På Didaktus kan man få en andra chans, din bakgrund eller det som hänt tidigare spelar ingen roll. Du kommer in i en annan värld och kan följa din dröm, det du vill! 

 

Läs mer om Barn och fritid – Pedagogiskt och socialt arbete

Didaktus Gymnasium Stockholm Liljeholmen