“Jag vill jobba med människor, kanske som kurator”

 

Varför valde du att läsa Samhällsvetenskapsprogrammet?

Jag började först att läsa barn och fritid men kände att det inte var min grej och bytte då till vård och omsorg. Jag ville helst läsa samhällskunskap men hade inte de betyg som krävdes. Jag bestämde mig då för att läsa de ämnen från grundskolan som behövdes för att få en plats på samhällsprogrammet. Idag trivs jag jättebra på mitt program! Jag valde Didaktus Liljeholmen då många i min släkt har gått här tidigare och pratat gott om skolan. 

Varför passar Beteendevetenskap dig?

För att det är ett så brett program. Jag vet inte ännu vad jag vill bli, men det här ger mig möjlighet att bli vad som helst. Jag gillar psykologi och kommunikation, det är roligt att lära sig hur andra människor tänker och hur det kan se ut från deras perspektiv. 

Vilka kurser läser ni på Samhällsvetenskap?

Förutom psykologi och kommunikation läser vi bland annat filosofi, samhällskunskap, ledarskap och organisation och sociologi.

Hur är dina lärare här på Didaktus Gymnasium Stockholm Liljeholmen?

Jag tycker om dem och min klass! Lärarna är hjälpsamma, speciellt Camilla. Hon har hjälpt mig att kämpa för att få bättre betyg. Vi har bra studiero i klassrummet. Vi har även ett studierum man kan sitta i, lärarna som jobbar där är jättebra. 

Tre elever som kollar länder på en jordglob

Ni har mentorer på skolan, hur fungerar det?

De är jättebra! Alla klasser har 2-3 st mentorer per klass, så att alla som vill kan få hjälp. Man kan nå dem när som helst! Det kan röra problem med CSN, prov eller minsta lilla, de hjälper dig med allt. 

Vilket är ditt drömjobb?

Jag vill jobba med människor, kanske som kurator. Om du vill läsa vidare kan du bli vad som helst, till exempel polis, socionom eller advokat. 

Tror du att du kommer att plugga vidare?

Ja, till 100%! Men jag vill ta ett års paus först har jag tänkt.

Kan du tänka dig att jobba utomlands?

Ja, varför inte? Det kanske finns fler möjligheter där.

Skulle du rekommendera Didaktus Gymnasium Stockholm Liljeholmen till andra?

Ja, det är en bra skola. Vi är som en familj här, mina mentorer hjälper mig oavsett tid på dygnet. Lärarna tar av sin egna tid och gör saker för oss elever, de jobbar här för att de verkligen bryr sig om oss. Jag är nöjd med valet av Samhällsvetenskapsprogrammet eftersom att det är så brett.

 

Läs mer om Samhällsvetenskapsprogrammet – Beteendevetenskap

Didaktus Gymnasium Stockholm Liljeholmen