Peter Milton jobbar som lärare hos oss på Didaktus Liljeholmen. Han undervisar våra elever i religion, historia, filosofi och mental träning. Peter är den utav oss i personalen som jobbat här längst, hela 20 år. Ett gott betyg på att han tycker om skolan och er elever.

 

Vad är det roligaste med att vara lärare?

Alla möten och att få vara i en miljö med mycket ungdomar. Att få prata med eleverna och höra deras åsikter är väldigt givande.

Vad får eleverna lära sig på dina lektioner? 

Smarta förhållningssätt till skolan. Jag vill att du som elev ska lära dig att nå dina mål, oavsett vilket just ditt mål är. Jag bjuder på hur vi lärare tänker och resonerar och försöker vara transparent med eleverna.

Hur skulle du beskriva din undervisning?

Jag skulle säga att jag är väldigt tålmodig och förstående. Det är viktigt att eleverna känner  sig välkomna och sedda. Jag jobbar även med mindfulness i all undervisning, även utanför mina lektioner i mental träning.

Hur skulle du beskriva stämningen på skolan? 

Vi har en bra och familjär stämning. Eleverna tar väldigt bra hand om varandra och man får vara den man vill. Vi har inga problem med mobbning på skolan vilket jag är väldigt stolt över. Det finns också en stor acceptans för olika bakgrunder och religioner här. 

Vad vill du att eleverna har med sig när det tar studenten?

Tre bra år på Didaktus! De ska känna att det varit värdefulla och givande år för dem. Jag vill att eleverna är redo att gå vidare till nästa nivå, oavsett vad det är. Vi jobbar också för att eleverna ska vara anställningsbara direkt efter studenten. Själva studentdagen är alltid rolig med mycket förväntningar i luften.

Har du något tips till de elever som nu ska göra sitt gymnasieval?

Kom och besök skolan på en prova på dag. Du får chans att vara med på lektioner och kan skapa dig en bild av hur det är att gå här. Jag tycker också det är viktigt att välja en skola som har bra rutiner. 

Varför tycker du att man ska söka till Didaktus?

Didaktus är ett bra ställe för att utvecklas. Om du vill ha hjälp att nå dina mål och är beredd att ta emot hjälpen är detta en bra skola för dig. Vi har även ett fantastiskt elevhälsoteam som alltid finns där för er elever.