För Amanda börjar studenten närma sig då hon läser det sista året på samhällsprogrammet med inriktning beteendevetenskap. Hon är väldigt nöjd med sitt val av program och ser nu fram emot att kunna välja riktning själv efter examen. Funderar du på att läsa samhällsprogrammet?

 

Varför valde du just samhällsprogrammet?

Jag har alltid tyckt om de ämnen som är kopplade till programmet. Att få prata om samhället, läsa psykologi och lära sig om människan är intressant. Jag är nöjd med mitt val och är tacksam att jag valde det framför kanske natur. Det är en lagom utmaning för mig, varken för svårt eller för lätt. Det passar mig bra!

Vad tycker du om skolan?

Jag tycker om min klass! Var såklart nervös i början men jag har jättefina klasskompisar. Vi peppar varandra och alla hjälps åt, som att förhöra varandra utanför klassrummet. Lärarna är också jättebra! Jag trodde aldrig att jag skulle få lika bra lärare som i grundskolan, men nu har jag världens bästa lärare. De brinner för att vi ska lära oss och vi kan prata med dem om allt utan att det blir stelt. Jag har även en mentor, Camilla, som hjälper och pushar mig.

Studenten börjar närma sig. Vad ser du fram emot mest?

Att få vila ett tag! Jag vill plugga vidare och tänker söka till socionomprogrammet. Om jag skulle ändra mig kan jag jobba ett tag istället, få nya erfarenheter och hitta vad jag själv är bra på. Jag vill bli skolkurator. Eller heminredare kanske. 

Vad tycker du att man ska tänka på när man väljer gymnasium?

Att inte välja skolor som har högre poäng än det du har, det blir jobbigt att välja om du inte kommer in. Välj ett program som du känner att du klarar av. Om du vill läsa till något kan man alltid göra det längre fram. 

Varför tycker du att man ska söka till Didaktus Liljeholmen?

Genom att läsa här kommer du märka att skolan inte behöver vara så komplicerad. Lärarna hjälper oss att göra ett studieschema varje vecka vilket gör att vi får extra mycket hjälp. De får oss att utvecklas och tro på oss själva. Jag trivs jättebra!