DD_logotyp
Vi ser fram emot att få lära känna dig!

Har du blivit antagen till oss på Didaktus Jakobsberg? Vad roligt! På den här sidan har vi samlat allt du behöver veta inför skolstarten i höst. Du hittar information om vad som händer första veckan i skolan och vem du ska kontakta om du har några frågor. Har du inte sökt en gymnasieplats ännu eller vill byta gymnasium till oss? Då hjälper vi dig självklart med det. Nedan finns information om vem du ska kontakta.

Vi har lediga platser!

Vill du söka en plats på något av våra program eller byta gymnasium till oss inför skolstarten i augusti? Fyll i en intresseanmälan här så kontaktar vi dig så snart vi kan. Nedan hittar du information om hur du gör för att söka till oss i sommar.

Jag har inte sökt till gymnasiet

Efter omvalsperiodens slut måste du kontakta SYV på din grundskola för att söka till Didaktus Gymnasium. Det går också att höra av sig till Gymnasieantagningen Storsthlm på: 08-580 080 00 eller gyantagningen@storsthlm.se.

Jag vill byta till Didaktus Gymnasium

Om du blivit antagen på en annan skola men vill ändra ditt val behöver du kontakta SYV på din grundskola eller Gymnasieantagningen Storsthlm. Gymnasieantagningen når du på: 08-580 080 00 eller gyantagningen@storsthlm.se. För mer information, gå in på BytaGymnasium.se.

Alla kompisar börjar skolan men jag har fortfarande inte sökt

Den 16 augusti tar vi på skolan över antagningen och du kan kontakta oss direkt för att söka en plats, här hittar du våra kontaktuppgifter. Innan den 16 augusti är det SYV på din skola och Gymnasieantagningen som har hand om antagningen. Gymnasieantagningen Storsthlm når du på: 08-580 080 00 eller gyantagningen@storsthlm.se.

Kontakt i sommar

I sommar vänder du dig till vår rektor Pia Johansson om du har frågor om skolan eller våra program. Snabbast svar får du genom att maila.

Rektor

Pia Johansson
Tel: 08-58083080
pia.johansson@didaktus.se

Tre elever i labbsal
Skolstart HT 2021

Terminen börjar 16 augusti kl. 10:00

Måndag den 16 augusti kl. 10:00 är det upprop och introduktion på skolan. Under tre dagar kommer du att få träffa skolans personal, lära känna dina nya kompisar i klassen och göra roliga gruppövningar tillsammans. Vi kommer också ha utbildningar i SchoolSoft och Classroom, samt att du får ditt schema.

Alla elever som blivit antagna till skolan kommer få ett välkomstbrev hem i brevlådan. Men om du inte får det, kan vara bekymmer med en del adresser, så skall du ändå vara på skolan 16/8 kl 10.00.

Se alla våra läsårstider

Kort om Didaktus Jakobsberg

Som elev hos oss får du träffa nya spännande kompisar och en heltidsmentor som gör allt för att underlätta för dig. Dels under introduktion, men också under hela gymnasietiden. Det som väntar dig är en skola där vi gör allt för att eleverna skall trivas, känna sig välkomna och hemma. Vi kommer också att göra kul aktiviteter ihop under de första dagarna för att lära känna varandra än bättre.

På Didaktus Jakobsberg är det en hemtrevlig känsla som råder. Vi är inte större än att alla känner alla – elever umgås oavsett program eller årskurs och vi har en nära relation mellan elever och personal. Hos oss är du viktigast!

Eleverna brukar säga att vår skola är som ett andra hem eller en fristad där man kan fokusera.

- Pia Johansson, rektor

quote
students

Vill du börja hos oss redan i augusti 2021?

Fyll i formuläret så hör vi av oss till dig så fort vi kan.
Är du intresserad av att börja hos oss 2022 eller 2023? Fyll i formuläret så skickar vi dig information om öppna hus och annat relevant som händer på skolan.

students

Digitalt öppet hus

Här får du reda på mer om vår skola och hur det är att gå på Didaktus Jakobsberg.