Didaktus Gymnasium
Vi ser fram emot att få lära känna dig!

Har du blivit antagen till oss på Didaktus Jakobsberg? Vad roligt! I v. 31 kommer du få ett välkomstbrev med massa bra underlag och information kring uppstarten. Hösten 2022 blir vi en del av Drottning Blankas Gymnasieskolor men du som har sökt till Didaktus Gymnasium Jakobsberg behöver inte göra om din ansökan till DBGY, din ansökan flyttas automatiskt med i namnbytet.

På den här sidan har vi samlat allt du behöver veta inför skolstarten i höst. Du hittar information om vad som händer första veckan i skolan och vem du ska kontakta om du har några frågor. Har du inte sökt en gymnasieplats ännu eller vill byta gymnasium till oss? Då hjälper vi dig självklart med det. Nedan finns information om vem du ska kontakta.

Vi har lediga platser!

Vill du söka en plats på något av våra program eller byta gymnasium till oss inför skolstarten i augusti? Vi har ett fåtal platser kvar hos oss. Nedan hittar du information om hur du gör för att söka till oss i sommar.

Jag har inte sökt till gymnasiet

Efter omvalsperiodens slut måste du kontakta SYV på din grundskola för att söka till Didaktus Gymnasium. Det går också att höra av sig till Gymnasieantagningen Storsthlm på: 08-580 080 00 eller gyantagningen@storsthlm.se.

Jag vill byta till Didaktus Gymnasium

Om du blivit antagen på en annan skola men vill ändra ditt val behöver du kontakta SYV på din grundskola eller Gymnasieantagningen Storsthlm. Gymnasieantagningen når du på: 08-580 080 00 eller gyantagningen@storsthlm.se. För mer information, gå in på BytaGymnasium.se.

Alla kompisar börjar skolan men jag har fortfarande inte sökt

Den 15 september tar vi på skolan över antagningen och du kan kontakta oss direkt för att söka en plats, här hittar du våra kontaktuppgifter. Innan den 15 september är det SYV på din skola och Gymnasieantagningen som har hand om antagningen. Gymnasieantagningen Storsthlm når du på: 08-580 080 00 eller gyantagningen@storsthlm.se.

Kontakt i sommar

I sommar vänder du dig till vår rektor Pia Johansson om du har frågor om skolan eller våra program. Snabbast svar får du genom att maila.

Rektor

Pia Johansson
Tel: 08-58083080
pia.johansson@didaktus.se

Tre elever i labbsal
Skolstart HT 2022

Terminen börjar 15 augusti 

Måndag den 15 augusti är det upprop och introduktion på skolan. Under de två första dagarna kommer du att få träffa skolans personal, lära känna dina nya kompisar i klassen och göra roliga gruppövningar tillsammans. Bland annat kommer vi att ha en femkamp. Du kommer också att få all information du behöver, hämta ut en dator och busskort om du behöver det. I slutet av veckan startar det vanliga schemat som du får i Schoolsoft.

När du börjar hos oss kan du se fram emot vår fräscha skola, att få en egen skoltröja och att få träffa elever från åk 2 som kommer vara mentorer de första veckorna.

Se alla våra läsårstider

Kort om Didaktus Jakobsberg

Hösten 2022 blir vi en del av Drottning Blankas Gymnasieskolors nätverk om totalt 27 skolor. Gymnasiet i Jakobsberg kommer bli ett välkommet tillskott till en stark skolgrupp som de senaste åren ökat i popularitet bland Stockholms ungdomar. Vi kommer att förena Didaktus Jakobsbergs tidigare goda arbete med DBGYs värderingar och mål.

Som elev hos oss får du träffa nya spännande kompisar och en heltidsmentor som gör allt för att underlätta för dig. Dels under introduktion, men också under hela gymnasietiden. Det som väntar dig är en skola där vi gör allt för att eleverna skall trivas, känna sig välkomna och hemma. Vi kommer också att göra kul aktiviteter ihop under de första dagarna för att lära känna varandra än bättre.

På Didaktus Jakobsberg är det en hemtrevlig känsla som råder. Vi är inte större än att alla känner alla – elever umgås oavsett program eller årskurs och vi har en nära relation mellan elever och personal. Hos oss är du viktigast!

Eleverna brukar säga att vår skola är som ett andra hem eller en fristad där man kan fokusera.

- Pia Johansson, rektor

quote
students

Digitalt öppet hus

Här får du reda på mer om vår skola och hur det är att gå på Didaktus Jakobsberg.