Yasir börjar i höst det tredje och sista året på naturvetenskapsprogrammet. Han är nöjd med sitt val av program då det ger honom flera möjligheter efter examen. Vi passade på att fråga vad han tycker om skolan.

 

Varför valde du just naturvetenskap?

Jag tyckte att det var svårt att bestämma vad jag skulle plugga. Men jag landade i att naturvetenskap ger mig många möjligheter, jag kan söka vilken utbildning som helst sen. Just nu känner jag att jag vill bli läkare eller dataingenjör i framtiden. Jag är nöjd med mitt val av program, de ämnen vi läser passar mig.

Vad tycker du om skolan?

Jag trivs bra här. Lärarna är snälla och hjälpsamma och gör så mycket de kan för att eleverna ska utvecklas. Klassen är lugn och vi har en bra gemenskap. Vi hjälps åt under lektionerna. Jag har lärt mig mycket hittills, inte bara saker kopplade till skolan utan också hur man beter sig i olika situationer.  

Vad har varit roligast hittills?

Att lära känna Mats som är skolvärd, han är min kompis. Ibland behöver man ha någon att prata med, jag kan säga allt till honom. Jag gillar hur han beter sig mot eleverna.

Vad vill du göra efter studenten?

Jag vill plugga vidare, men jag har inte helt bestämt mig för vad ännu.

Vad ska man tänka på när man väljer gymnasium?

Ta reda på information om skolan. Tänk på vad du vill bli så att du väljer rätt linje. Kolla igenom vilka ämnen man läser på programmet, tråkigt att välja något som är för svårt.

Varför tycker du att man ska söka till Didaktus Jakobsberg?

Man trivs här! Lärarna är erfarna och hjälpsamma och hjälper dig att utvecklas.

 

Läs mer om Naturvetenskapsprogrammet