Mojtaba läser vård och omsorg hos oss på Didaktus Jakobsberg. I höst börjar han i trean och är redo att kämpa för att få bra betyg. Innan sommarlovet passade vi på att fråga vad han tycker om skolan.

 

Varför valde du just vård- och omsorgsprogrammet?

Jag ville ha ett jobb inom samhället där jag får hjälpa människor. 

Vad tycker du om skolan?

Den är jättebra! Jag trivs här med både kompisar och lärare. Skolan är inte så stor vilket gör att man känner alla och får den hjälp man behöver. 

Vad har varit roligast hittills?

Alla snälla lärare. Man är ju här hela dagen och Didaktus har blivit som mitt andra hem. Vi hjälps åt här och jobbar tillsammans, både lärare och elever. 

Vad ser du fram emot mest med studenten?

Jag ser fram emot att få fira med kompisar och lärare. För mig är det viktigt att ha bra betyg och jag kommer att kämpa för att nå det målet till studentdagen.

Har du något drömjobb?

Mitt mål är att blir sjuksköterska, jobba på sjukhus och hjälpa människor. Jag vill plugga i Stockholm och sedan börja jobba på Danderyds sjukhus. Längre fram vill jag utbilda mig till polis. Never give up, tänker jag!

Hur är det att göra APL?

Jag har hittills haft två praktikperioder. Första gången var jag inom hemtjänsten och andra perioden på ett äldreboende. Jag har fått testa på det vi lärt oss i skolan och praktiken har hjälpt mig att förstå samhället och alla system. Det har varit väldigt roligt och lärorikt. 

Vad ska man tänka på när man väljer gymnasium?

Välj en skola som är duktiga på det program du vill läsa. Tänk också på vad du vill göra efter gymnasiet, vad du vill jobba med eller plugga vidare till.

Varför tycker du att man ska söka till Didaktus?

Lärarna är väldigt hjälpsamma, de hjälper dig med din studieplan och att nå dina mål. Alla är snälla här och du känner de flesta, både elever och lärare. Genom pluggstugan (valfritt att boka upp sig på där du får extra hjälp) lär du även känna de lärare som inte undervisar dig i vanliga fall.