Kian läser Samhällsvetenskap på Didaktus Gymnasium Stockholm Jakobsberg. Han går i åk 2 och säger att programmet är en bra grund för att plugga vidare då det är en så bred utbildning. Efter studenten hade han velat plugga eller jobba utomlands.

 

Hur kommer det sig att du valde Didaktus Gymnasium Stockholm Jakobsberg?

Jag tyckte om att skolan var nära och några av mina kompisar skulle söka hit. Sen har jag en kusin som gått här och han läser på universitetet nu. Det är en superbra skola, inte alls som sitt rykte, men det visste jag redan.

Hur trivs du i skolan?

Jag tycker att lärarna kan förklara bra så att man förstår och vi har den bästa mentorn som verkligen bryr sig. Han lyssnar och peppar oss för att vi skall lyckas. Vi är många i min klass men det är lugnt i klassen och vi har studiero. Ventilationen och hissen kunde varit bättre men annars tycker jag att skolan är chill och bra.

Varför valde du att plugga Samhällsvetenskapsprogrammet? 

Det var svårt att veta exakt vad man ville bli, så jag valde en utbildning som var bred och ger mig en bra grund till att fortsätta plugga efter jag tagit studenten. Jag har alltid gillat SO-ämnen, så det var ett bra val med Samhällsprogrammet. En del tycker det är tråkigt att nästan läsa samma som på grundskolan, men jag gillar samhällskunskap och historia.

Vad har varit roligast hittills på Didaktus Gymnasium Stockholm Jakobsberg?

Jag har fått nya vänner här, det är viktigaste och det jag tänker på först!

Vad ser du fram emot mest efter studenten?

Först skall studenten bli kul, sen skall jag plugga vidare. Jag hade absolut velat plugga eller jobba utomlands i något varmare land, och sen har jag alltid tänkt på att bli egen företagare.

Vad ska man tänka på när man väljer gymnasium?

Välja något du själv vill och att inte låta kompisarna påverka ditt beslut.

 

Läs mer om Samhällsvetenskapsprogrammet