DD_logotyp
DD_logotyp-emblem

Digitalt öppet hus

Välkommen

Digitalt öppet hus

Välkommen! Vad kul att du kikar in på vårt digitala öppet hus! På den här sidan har vi samlat nyttig information om vår skola, så att du ska kunna lära känna oss, även om du inte har möjlighet att besöka oss. Du kan bland annat följa med på en digital rundtur på skolan och kolla på filmer när våra elever berättar om hur det är att gå hos oss.

 

Har du frågor?

Självklart kan du höra av dig till oss om du har frågor kring ditt gymnasieval eller hur det är att gå på Didaktus Jakobsberg. Mejla dina funderingar till mig på pia.johansson@didaktus.se

Hoppas vi hörs!
Pia Johansson, rektor.

 

Innehåll på sidan

Rektor Pia | Kika in hos oss | Elevintervjuer | Våra elever berättar | 3D-Tur | Mer om Didaktus Jakobsberg | Våra program | Om gymnasievalet | Mer om oss | Snacka med SYV | Intresseanmälan

Vår rektor Pia

Elevintervjuer

Natdanai och Natthawat läste Barn och Fritid

"Skolan har varit toppen. Lärarna hjälper dig mycket för att du ska nå dina mål."

Mojtaba läser Vård och Omsorg

"Vi hjälps åt här och jobbar tillsammans, både lärare och elever. Skolan har blivit som mitt andra hem."

Läs alla våra intervjuer

Våra elever berättar

3D-Tur på skolan

Besök Didaktus Jakobsberg via vår 3D tour och se hur våra lokaler ser ut! Kolla på videon eller klicka på knappen nedan för att gå runt själv. Varmt välkommen på en digital rundtur hos oss!

Gå runt själv

Mer om Didaktus Jakobsberg

Våra program

Hos oss kan du läsa fyra nationella program. Naturvetenskap och Samhällsvetenskap är högskoleförberedande program medans Barn- och fritid och Vård- och omsorg är yrkesprogram. Vi har också två Introduktionsprogram för dig som inte har alla betyg från grundskolan, Yrkesintroduktion eller Programinriktat val.

students

Om gymnasievalet

Här hittar du viktiga datum för gymnasievalet i Stockholm 2022.

Ansökningsperioden öppnar: 18 januari

Ansökningsperioden stänger: 15 februari

Preliminärt antagningsbesked: 19 april

Omvalsperioden börjar: 19 april

Omvalsperioden slutar: 17 maj

Slutgiltiga antagningsbeskedet: 1 juli

Sista svarsdag: 18 juli

Reservantagningen börjar: 2 augusti

Reservantagningen slutar: 14 augusti

Intresseanmälan

Välj program
När börjar du gymnasiet?

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER

När du skickar in en intresseanmälan, anmäler dig till en prova på dag, bokar rådgivning eller studievägledning eller vill ta emot marknadsföring, information och påminnelser om våra skolor, behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter. De personuppgifter som vi behandlar om dig är ditt namn, din adress, din e-postadress, ditt telefonnummer, program och årskurs. Vi behandlar dessa uppgifter om dig i ett IT-system som används av alla bolag inom AcadeMedia-koncernen.

 

De personuppgifter som vi samlar in används för att vi ska kunna uppfylla våra åtaganden mot dig. Genom att lämna ditt samtycke, godkänner du att vi använder dina personuppgifter för följande ändamål:

 

  • Skicka dina kontaktuppgifter vidare till de skolor du visat intresse för
  • Fullgöra våra avtalsenliga och lagenliga förpliktelser
  • Tillhandahålla dig marknadsföring eller andra meddelanden och påminnelser

 

Utöver vad som framgår ovan kan vi komma att lagra trafiken i syfte att förbättra webbplatsen, samt för att efterkomma anmodan från myndighet eller att upptäcka och förebygga olagliga aktiviteter. Det innebär även att vi lagrar din IP-adress som du lämnat ditt samtycke till. Läs mer om hur vi behandlar cookies här.

 

Vi kan komma att lämna ut dina personuppgifter till dotterbolag inom koncernen i syfte att kommunicera med dig om så är nödvändigt för att fullgöra våra förpliktelser gentemot dig och i övrigt fullgöra våra skyldigheter. Vi kan komma att lämna ut nödvändig information till myndigheter såsom polisen, skatteverket eller andra myndigheter som vi enligt lag måste lämna ut information till. Vi kommer aldrig att utlämna dina personuppgifter till tredje part som inte är behörig att ta del av dina personuppgifter.

 

Huvudmannen är personuppgiftsansvarig på den skola du går på. De huvudmän som omfattas är: AcadeMedia Eductus AB, AcadeMedia Fria Grundskolor AB, Coaching och utveckling i Sverige AB, Didaktus Skolor AB, Didaktus Utbildningar AB, Drottning Blankas Gymnasieskola AB, EC-Utbildning AB, Framtidsgymnasiet i Göteborg AB, Framtidsgymnasiet i Sverige AB, Framtidsgymnasiet Öst AB, Hagströmska Gymnasiet AB, Hermods AB, Hermods Gymnasium AB, IT Gymnasiet Sverige AB, Klaragymnasium AB, Komptensutvecklingsinstitutet Sverige AB, Ljud & Bildskolan LBS AB, Mikael Elias Gymnasium AB, Movant AB, Nordens Teknikerinstitut AB, NTI-skolan AB, Nya Designgymnasiet i Nacka AB, Plusgymnasiet AB, Plushögskolan AB, Praktiska i Sverige AB, Procivitas Privata Gymnasium AB, Primaskolan AB, Pysslingen Förskolor och Skolor AB, Rytmus AB, Sjölins Gymnasium AB, Sälj- och marknadshögskolan i Sverige AB, TGA Utbildning AB, Utbildningsborgen i Örebro AB, Vittraskolorna AB. Samtliga huvudmän för våra grundskolor och våra vuxenutbildningar har sitt säte på Adolf Fredriks kyrkogata 2, 101 24 Stockholm. Huvudmännen för våra gymnasieskolor har sitt säte på Lilla Bommen 4 A, 411 04 Göteborg.

 

Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Du har rätt att kontakta oss för att få ut information om vilka uppgifter vi behandlar om dig, samt för att begära rättelse eller om du vill att vi raderar uppgifterna. Uppgifterna lagras i ett år efter att ansökningsperioden är över för den sökta utbildningen. Vi använder oss av automatiserat individuellt beslutsfattande och profilering när vi skickar ut marknadsföring och annan information till dig, baserat på vilka program och skolor du sökt.

 

Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. På sidan trygg.academedia.se kan du läsa mer information om vad, hur och för vilka ändamål vi behandlar personuppgifter och din rätt att få tillgång till dina personuppgifter. Du hittar hela vår policy här. Vill du komma i kontakt med våra dataskyddsombud gör du det enklast här.


Snacka med SYV

Har du frågor om ditt gymnasieval? Snacka med SYV är en gratistjänst från

AcadeMedia där du kan prata med en SYV via chatt, telefon eller videosamtal.

Har du gymnasiekoll?

Vilket program ska du välja och vilket gymnasium ska du gå på? Och vad händer om du väljer fel? Gymnasievalet kan vara både spännande, svårnavigerat och läskigt. Nästan som en djungel. Men du kan vara lugn, vi hjälper dig att skaffa gymnasiekoll.