Didaktus Gymnasium
Yrkesintroduktion
IMY

Målet med Yrkesintroduktion är att du som saknar gymnasiebehörighet ska få en yrkesinriktad utbildning som gör att du kan gå ut på på arbetsmarknaden eller börja studera på ett yrkesprogram.

Yrkesintroduktion finns alltså till för dig som saknar behörighet till ett yrkesprogram. Utbildningen hjälper dig att bli behörig till ett yrkesprogram eller att snabbt komma ut i arbete. Vi jobbar mest med praktiska övningar i yrkesinriktade kurser som blandas med praktik ute på riktiga företag (arbetsplatsförlagt lärande). Du läser utbildningen på heltid och följer en individuell studieplan, framtagen för just dig.

 

Vi erbjuder två inriktningar under Yrkesintroduktion:

Vård- och omsorgsprogrammet – Vårdbiträde
Barn- och fritidsprogrammet – Elevassistent

Kolla med skolan vilken av inriktningarna som erbjuds på det gymnasium du är intresserad av.

 

Är du intresserad av att börja plugga hos oss?

Gör en intresseanmälan så får du påminnelser inför öppna hus och andra aktiviteter som händer på skolan. Nedan hittar du länkar till intresseanmälan för våra skolor i Stockholm: Didaktus Jakobsberg och Didaktus Liljeholmen.

 

DIDAKTUS JAKOBSBERG INTRESSEANMÄLAN

 

DIDAKTUS LILJEHOLMEN INTRESSEANMÄLAN

Introduktionsprogram

På ett introduktionsprogram kan du gå även om du inte har alla betyg från grundskolan. Då fokuserar du på att läsa in de ämnen du saknar betyg i, för att bli behörig till ett nationellt gymnasieprogram. Vi anpassar utbildningen efter vad du faktiskt kan, så att du inte behöver läsa om hela ämnet igen. Efter att du har gått klart ett introduktionsprogram kan du antingen välja att läsa ett program på gymnasiet, eller börja jobba på en gång.