Didaktus Gymnasium
Samhällsvetenskap
SASAM

Samhällsvetenskapsprogrammets inriktning Samhällsvetenskap på Didaktus Jakobsberg är en utbildning med global profil som förbereder dig för högskolestudier. Vår värld blir allt mer global och det är viktigare än någonsin att vi människor förstår hur våra olika kulturer påverkar varandra. Under din utbildning får du lära dig begrepp som internationalisering, som betyder att världens länder anpassar sig till varandra och samarbetar. Att arbeta med internationalisering gör så att man förstår andra länder och kulturer bättre. Målet med utbildningen är att du ska förstå hur varje människa passar in i världen och öka din förståelse för andra kulturer och sätt att leva.

Vi lovar att du under utbildningen på Samhällsvetenskapsprogrammet ska få gedigna kunskaper inom samhällsvetenskapliga och globala frågor. Du lär dig genom intressanta, relevanta och innehållsrika lektioner och föreläsningar.

 

Undervisning på Didaktus Jakobsberg

Du får hjälp att omsätta teori till kunskap och lär dig genom varierad undervisning och olika examinationsformer. Vår personal ger stöd och handledning och med deras hjälp samt genom god närvaro, intresse och eget ansvarstagande kan du klara dina studier med goda resultat. Undervisningen är strukturerad och till din hjälp har du engagerade lärare som jobbar hårt för att anpassa studieupplägget efter dina förutsättningar för att du ska nå dina mål. Våra lärare arbetar sammansvetsat i arbetslag och följer dig genom dina tre år på skolan.

 

Passar Samhällsvetenskapsprogrammet mig?

Är du intresserad av frågor som vad klimatförändringar har med fattigdom att göra? Eller funderar du ofta på varför det finns så mycket orättvisor i världen? Väljer du samhällsvetenskap får du lära dig om globala frågor, mänskliga rättigheter och hållbar utveckling.

 

GÖR EN INTRESSEANMÄLAN

Vad blir man efter studenten?

När du tar studenten från samhällsvetenskapliga programmet har du fått en bred utbildning med grundläggande högskolebehörighet. Det betyder att du kan välja att läsa vidare inom många olika program på högskolor eller universitet.

Sökkod

SASAM

Exempel på framtida yrken efter vidareutbildning

Lärare
Socionom
Socialsekreterare
Tulltjänsteman
Psykolog
Jurist

POÄNGPLAN

Gymnasiegemensamma ämnenPoäng
Engelska 5100
Engelska 6100
Historia 1b100
Idrott och Hälsa 1100
Matematik 1b100
Matematik 2b100
Naturkunskap 1b100
Religionskunskap 150
Samhällskunskap 1b100
Svenska 1 / Svenska som andraspråk 1100
Svenska 2 / Svenska som andraspråk 2100
Svenska 3 / Svenska som andraspråk 3100
Programgemensamma ämnenPoäng
Filosofi 150
Moderna språk200
Psykologi 150
Inriktning: SamhällsvetenskapPoäng
Geografi 1100
Historia 2a100
Religionskunskap 250
Samhällskunskap 2100
Samhällskunskap 3100
Individuellt valPoäng
Individuellt val200
GymnasiearbetePoäng
Gymnasiearbete100
ProgramfördjupningPoäng
Programfördjupning300
Summa: 2500