Pedagogiskt arbete

Passar programmet mig?

Vill du jobba som barnskötare eller kanske elevassistent efter gymnasiet? Väljer du inriktningen pedagogiskt arbete på barn- och fritidsprogrammet kommer du att få lära dig allt om barn och ungas utveckling och lärande.

 

Vad får jag lära mig?

Under utbildningen kommer du vara på en riktig arbetsplats och öva, det kallas för arbetsplatsförlagd utbildning (APL). Du får testa olika aktiviteter som används i arbetet med barn och unga. Det kan vara både inomhus och utomhus och handla om allt ifrån att laga mat till idrott och friluftsliv. När du sedan är tillbaka i skolan diskuterar vi det du lärt dig och blandar med teori och kunskaper inom psykologi, sociologi och pedagogik.

 

Stöd och struktur

På barn- och fritidsprogrammet jobbar du mycket med att lära dig att skapa ordning i vardagen, studierna och livet, självklart med stöd från dina lärare. Allt med fokus på din yrkesexamen. När du lär dig på vårt sätt känner du dig trygg och säker i att du verkligen klarar jobbet.

Vad blir man efter studenten?

Med din yrkesexamen från barn- och fritidsprogrammet kan du börja jobba på en gång, till exempel på en förskola, som personlig assistent eller varför inte resa utomlands och jobba som au pair?
 

Framtida yrken
Polis
Massör
Kriminalvårdare
Fritidspedagog
Personlig tränare
Brandman

 

"Vi blandar lärande i verkligheten med teori i klassrummet."