Didaktus Gymnasium
Naturvetenskap
NANAT

Naturvetenskapsprogrammets inriktning Naturvetenskap ger dig fördjupade kunskaper inom naturvetenskap och du förbereds för vidare studier efter gymnasiet. Undervisningen på programmet är intressant, innehållsrik och relevant. Att göra laborationer är en viktig och rolig del av utbildningen, därför har vi välutrustade labbsalar i kemi och i fysik där du får jobba med praktiska experiment för att förstå kemiska och fysikaliska processer. I biologi och kemi får du förutom teoretisk undervisning också utföra praktiska experiment. Lärarna är mycket duktiga på sina ämnen och gör allt för att fördjupa ditt intresse för naturvetenskap.

Vår undervisning är ”lärarledd” vilket betyder att läraren styr undervisningen i klassrummet och finns där när du har frågor. På Naturvetenskapsprogrammet får du en stabil grund för fortsatta studier på högskolenivå.

 

Undervisning på Didaktus Jakobsberg

Didaktus Jakobsberg är en liten fin skola där du som elev får individuell handledning och bra kontakt med lärarna som följer dig under hela utbildningen. Du får ett anpassat upplägg och studiematerial för att just du ska kunna nå dina mål. Genom att alltid tro på dig, ställa höga krav och fira dina framsteg stärker lärarna din utveckling och ditt lärande varje dag. Det är också viktigt att din skoldag fungerar praktiskt, därför har vi inga håltimmar och alla klasser har ett eget hemklassrum. Didaktus erbjuder en lugn och trivsam miljö där du blir sedd och får goda förutsättningar att utvecklas under dina tre gymnasieår.

 

Passar Naturvetenskapsprogrammet mig?

Vill du kanske bli läkare i framtiden eller bara ha alla vägar öppna mot högskolan? Väljer du Naturvetenskap får du djupa kunskaper i naturvetenskapliga ämnen samtidigt som vi förbereder dig för att klara studier på universitet och högskola. När du läst Naturvetenskapsprogrammet på Didaktus Jakobsberg har du behörighet att söka nästan alla högskole- och universitetsutbildningar för att utbilda dig till exempelvis läkare, kemist eller apotekare.

 

GÖR EN INTRESSEANMÄLAN

Vad händer efter studenten?

Efter avslutade studier är du förberedd för universitet och högskola. Det finns många områden att läsa vidare inom, några exempel är naturvetenskap, matematik och teknik. Du kan börja resan mot en meningsfull framtid och att nå dina mål inom yrkeslivet.

Sökkod

NANAT

Exempel på framtida yrken efter vidareutbildning

Advokat
Tandläkare
Apotekare
Ingenjör
Polis
Ekonom

POÄNGPLAN

Gymnasiegemensamma ämnenPoäng
Engelska 5100
Engelska 6100
Historia 1b100
Idrott och Hälsa 1100
Matematik 1c100
Matematik 2c100
Matematik 3c100
Religionskunskap 150
Samhällskunskap 1b100
Svenska 1 / Svenska som andraspråk 1100
Svenska 2 / Svenska som andraspråk 2100
Svenska 3 / Svenska som andraspråk 3100
Programgemensamma ämnenPoäng
Biologi 1100
Fysik 1a150
Kemi 1100
Moderna språk100
Inriktning: NaturvetenskapPoäng
Bilogi 2100
Fysik 2100
Kemi 2100
Matematik 4100
Individuellt valPoäng
Individuellt val200
GymnasiearbetePoäng
Gymnasiearbete100
ProgramfördjupningPoäng
Programfördjupning200
Summa: 2500