Didaktus Gymnasium
Ekonomi

Passar programmet mig?

Vill du jobba som ekonomiassistent efter gymnasiet? Kanske läsa vidare till civilekonom eller starta ett eget företag? I så fall kan ekonomiprogrammet vara något för dig.

 

Vad får jag lära mig?

På ekonomiprogrammet på Didaktus Liljeholmen fokuserar vi på din examen som gymnasieekonom. Därför får du under utbildningen lära känna personer som redan jobbar med ekonomi och juridik. Vi gör olika studiebesök och använder en galleria i närheten för att studera i verkligheten. Dessa kunskaper blandar vi sedan med teori i ditt hemklassrum. På vårt ekonomiprogram har vi ett starkt fokus på karaktärsämnena. I dessa ämnen tränar du dig praktiskt och teoretiskt inom marknadsföring, bokföring och juridisk problemlösning.

 

Stöd och struktur

Våra lärare brinner för sina ämnen samtidigt som de stöttar dig, uppmärksammar dina framsteg och ställer krav. Hos oss lär du dig att hålla ordning på din tid och dina studier, allt det du lär dig kommer du ha stor nytta och glädje av i vuxenlivet.

Vad blir jag efter studenten?

När du klarat din utbildning kommer du direkt kunna ta enklare jobb som ekonomiassistent, inom fakturahantering och enklare bokföring eller marknadsföring. Du har också med dig de kurser som krävs för en grundläggande högskolebehörighet så att du kan vidareutbilda dig till exempelvis ekonom, jurist eller samhällsvetare.

"Du får lära av personer som jobbar inom ekonomi och juridik."
quote
Tre elever diskuterar skoluppgift