Didaktus Gymnasium
Beteendevetenskap
SABET

På Samhällsvetenskapsprogrammets inriktning Beteendevetenskap på Didaktus Liljeholmen tar vi reda på vi hur samhället och våra olikheter påverkar oss som samhälle och som människor. Vi undersöker saker som: Kultur: vad är vanligt i din kultur som andra kan tycka är märkligt? Klass: hur påverkar din bakgrund och status vem du är? Genus: skillnader mellan manligt och kvinnligt. På inriktning beteendevetenskap letar vi tillsammans efter svar på varför vi blir de personer vi blir. Vi studerar ibland ute i verkligheten och blandar sedan det vi lärt med teori och diskussioner i klassrummet.

 

Undervisning på Didaktus Liljeholmen

Du får hjälp att omsätta teori till kunskap och lär dig genom varierad undervisning och olika examinationsformer. Vår personal ger stöd och handledning och med deras hjälp samt genom god närvaro, intresse och eget ansvarstagande kan du klara dina studier med goda resultat. Undervisningen är strukturerad och till din hjälp har du engagerade lärare som jobbar hårt för att anpassa studieupplägget efter dina förutsättningar för att du ska nå dina mål. Våra lärare arbetar sammansvetsat i arbetslag och följer dig genom dina tre år på skolan.

 

Passar Samhällsvetenskapsprogrammet mig?

Vill du jobba med människor och socialt arbete? Vill du kunna välja mellan många olika utbildningar på högskolan efter gymnasiet? Väljer du samhällsprogrammet med inriktning beteendevetenskap kommer du få lära dig om hur människor och samhällen fungerar. Samtidigt får du en bred behörighet till högskolan.

 

GÖR EN INTRESSEANMÄLAN

Kille skriver på papper
Vad blir man efter studenten?

När du tar studenten från samhällsvetenskapliga programmet har du fått en bred utbildning med grundläggande högskolebehörighet. Det betyder att du kan välja att läsa vidare på många olika program på högskolor eller universitet.

Sökkod

SABET

Exempel på framtida yrken efter vidareutbildning

Lärare
Socionom
Socialsekreterare
Tulltjänsteman
Psykolog
Jurist

POÄNGPLAN

Gymnasiegemensamma ämnenPoäng
Engelska 5100
Engelska 6100
Historia 1b100
Idrott och Hälsa 1100
Matematik 1b100
Matematik 2b100
Naturkunskap 1b100
Religionskunskap 150
Samhällskunskap 1b100
Svenska 1 / Svenska som andraspråk 1100
Svenska 2 / Svenska som andraspråk 2100
Svenska 3 / Svenska som andraspråk 3100
Programgemensamma ämnenPoäng
Filosofi 150
Moderna språk200
Psykologi 150
Inriktning: BeteendevetenskapPoäng
Ledarskap och organisation100
Kommunikation100
Psykologi 2a50
Samhällskunskap 2100
Sociologi100
Individuellt valPoäng
Individuellt val200
GymnasiearbetePoäng
Gymnasiearbete100
ProgramfördjupningPoäng
Programfördjupning300
Summa: 2500