Hos oss på Didaktus Liljeholmen är personen och människan det viktigaste och vårt mål är att du ska trivas, må bra och klara dina studier. Här ska du få kompetens för en föränderlig omvärld; efter gymnasiet ska du kunna välja mellan att jobba, studera vidare eller kanske driva eget företag. Vi tror att det finns många vägar att nå målen och att du med vår hjälp ska hitta den som är bäst för dig.


Lär känna vår skola och få chansen att ställa alla de frågor du kan tänkas ha genom att besöka vår skola på öppet hus.

1 december kl 11.00 - 13.00
22 januari kl 18.00 - 20.00

Du är alltid varmt välkommen till oss på Didaktus Liljeholmen!

Vi jobbar här för att vi gillar människor och tycker att det är du som gör det till en rolig, spännande och händelserik arbetsplats. Därför är den bästa delen av mitt jobb när jag får träffa dig. Jag sitter alldeles vid ingången och är inte känd för att vara farlig på något sätt. Kom in och berätta vad du tycker, vad du vill och vad du har lyckats med eller vad du behöver hjälp med.

Jag och alla på Didaktus tror att det finns många vägar att nå målen och att du med vår hjälp ska hitta den som är bäst för dig. Därför har vi stöd för dig som kämpar mot godkänt och för dig som vill nå högre betyg. Vi har specialpedagoger, skolsköterska/terapeut, kurator, psykolog, studie- och yrkesvägledare och engagerade lärare som kommer att finns som stöd för dig som vill och behöver.

Vi har framför allt program för dig som vill jobba med människor, för dig som vill göra skillnad i det stora eller i det lilla. Vi vill se dig hitta gnistan som får dig att brinna för att vara du och för att vilja förbättra det du ser omkring dig. Målet är att du ska klara dig själv och kunna få utbildning och jobb i framtiden.

Skolan har en trevlig stämning och det är lätt att vara sig själv hos oss.

Här blir du en av oss utan att behöva vara en i mängden.

/Daniel Öberg, Biträdande rektor

Intresseanmälan

Fält markerade med en * är obligatoriska.

Välkommen att kontakta oss

Elev för en dag

Visste du att du när som helst på terminen kan prova på att vara elev hos oss en vanlig skoldag? Kontakta oss så berättar vi mer och bokar in dig en dag som passar.

Kontakta Liljeholmen

Adress
Lövholmsvägen 2
117 43 Stockholm
Visa karta Street view

liljeholmen@didaktus.se

Rektor
Jennie Rosengren
0705-418814
jennie.rosengren@didaktus.se

Biträdande rektor
Daniel Öberg
+468 681 12 74
+4670 029 98 38
daniel.oberg@didaktus.se

Biträdande rektor Daniel Öberg 08-6811274 daniel.oberg@didaktus.se För att kontakta oss, Ring 08-681 12 99

Undrar du något?

Vanliga frågor

 • Vad innebär UF-företagande?

  Under gymnasieutbildningen har eleverna möjlighet att starta ett eget företag. Då lär man sig allt om vad som krävs för att starta och driva ett eget företag och får dessutom möjlighet att visa upp sin företagsidé på UF-mässan i Älvsjö. Vi har haft två företag som förutom att de har tjänat en massa pengar också vunnit pris på UF-mässan.

 • Kan jag kombinera mina gymnasiestudier med elitidrott?

  Du kan läsa mer idrott som individuellt val, men skolan kan inte ge specialidrott som tillval för närvarande.

 • Vad har ni för pedagogik?

  Vi jobbar ämnesintegrerat genom att vi har något som vi kallar uppdrag. I ett uppdrag finns det mål från två eller flera ämnen och en uppgift som ska lösas enskilt eller i grupp. Det kan vara skriftliga, muntliga eller andra redovisningsformer, men det är alltid ett problem som ska lösas. Sedan bedöms resultatet av ämneslärarna. En uppsats som handlar om cancer kan till exempel få två betyg: innehållet betygsätts av vårdläraren och språket eller framförandet av svenskläraren. Ett jobb, men två betyg för dig – det tjänar du på (och lärarna också).

 • Finns det några kamrat­stödjare på skolan?

  Vi har två kamratstödjare i varje klass som utbildas för att förebygga mobbning. De och lärarna som ansvarar för kamratstödjarna träffas regelbundet för att rapportera om stämningen i skolan och ge förslag på aktiviteter som stärker gemenskapen. Skolan är ganska liten och vi tar omedelbart tag i alla eventuella tendenser till mobbning. Vi jobbar med spegling i klasserna och börjar redan från första veckan att bygga ihop klassen genom att göra en massa saker tillsammans.

 • Finns det ett elevråd på skolan?

  Det finns ett elevråd med deltagare från alla klasser. Vi vill gärna ha ett så aktivt elevråd som möjligt och det är lätt att få igenom förslag om de är väl genomtänkta. Att eleverna själva skulle få måla om sina klassrum är ett bra exempel på ett förslag från elevrådet.

 • Har ni en studie- och yrkesvägledare?

  Ja, vi har en SYV som heter Malin Wredström på skolan fyra dagar i veckan. Hon kan hjälpa dig med studieplaner, framtidsplaner och annat som har med studievägar att göra.

 • Har ni skolsköterska och kurator?

  Vi har en skolsköterska som heter Carina. Henne kan du alltid prata med. Hon finns på skolan alla dagar och kommer att ha ett hälsosamtal med dig. Skolläkaren kommer en gång per vecka och om du skulle behöva eller vilja ha någon annan kontakt utanför skolhälsovården så hjälper Carina dig.
  Skolans kurator heter Ioannis. Han finns på skolan varje alla dagar utom onsdagar.

 • Jag har dyslexi – kan jag få stöd i skolan?

  Ja, det är inte alls ovanligt att elever hos oss har dyslexi. Lärarna är vana att anpassa uppgifter till elever som har olika behov. Våra specialpedagoger Marie Lindin och Marie Petersson kan också ge dig stöd och råd så att det går så bra som möjligt för dig.

 • Om jag behöver extra hjälp – vart vänder jag mig då?

  Arbetslagen jobbar med att planera för elever som behöver extra stöd och hjälp. Om det är något som är extra svårt kan du också kontakta våra specialpedagoger för att få en individuell planering.

 • Finns det bibliotek i skolan?

  Ja, vi har ett bra och mysigt bibliotek i skolan. Det är öppet varje dag.

 • Var har ni idrott?

  Vi har idrott i Liljeholmshallen som ligger i huset intill skolan.

 • Var äter ni?

  Vi äter i restaurangen på plan 3. Det finns minst tre olika rätter att välja på varje dag. Skolmaten är gratis, men du måste ha med ditt matkort!

 • Kostar det något att gå på en friskola?

  Nej, det är avgiftsfritt. Det enda du betalar är en pant på 100 kronor för ditt matkort. De pengarna får du tillbaka om du lämnar in matkortet när du slutar.

 • Kan man börja hos er även om man inte är behörig från grundskolan?

  Vi har tre olika introduktionsprogram på skolan. För att gå på ett sådant behöver du inte ha klarat alla dina betyg från grundskolan.

  Programinriktat individuellt val (IMPRO) vänder sig till dig som saknar behörighet till ett yrkesprogram. Du läser de grundskolekurser som saknas samtidigt som du läser gymnasiekurser. Du går i samma klass som de som går nationellt program på BF eller VO.

  Preparandutbildning (IMPRE) är för dig som vill gå ett teoretiskt program (EK, SA), men saknar några betyg från grundskolan för att vara behörig. Du läser grundskolekurser för att uppnå behörighet samtidigt som du studerar på valt gymnasieprogram.

  Vi har även Yrkesintroduktion mot Vård- och omsorg och Barn- och fritid. Det är en treårig utbildning som vänder sig till dig som saknar betyg i många kurser från grundskolan.

 • Kan man komma på besök för att kolla om det verkar vara rätt skola?

  Du är välkommen året runt. Om du hör av dig till oss i förväg ordnar vi att någon tar hand om dig. Du kan också komma spontant, men då behöver du gå in och prata med rektor eller koordinator för att få en besöksbricka. Vi har också öppet hus tre gånger om året.

  Klicka här för att läsa mer: Öppet hus

 • Kan man byta från en annan skola till er?

  Ofta går det att byta. Lättast är det om du har gått samma program någon annanstans eller börjar om från början. Du får hjälp av vår SYV för att se över din studieplan och få den anpassad till våra.

 • Om man vill börja hos er hur gör man då?

  Du söker via den vanliga antagningen i Stockholm. Du kan säkert få hjälp av din studie- och yrkesvägledare i grundskolan om du är osäker och du är alltid välkommen att höra av dig till oss direkt. Kontakta rektor Annika Hanberger så hjälper vi dig.

 • Vad är Schoolsoft?

  Schoolsoft är ett webbaserat informationsverktyg där alla i skolan kan läsa nyheter och kolla kalendariet. Som elev loggar man in och ser sitt schema, lektionsplanering, närvaro, uppgifter, läxor, prov, resultat med mera. Vårdnadshavarna har också tillgång till Schoolsoft tills barnet fyller 18 år och därmed blir myndig. Då bestämmer eleven själv om vårdnadshavaren ska få fortsatt tillgång till Schoolsoft.

 • Hur tar man sig till Didaktus Liljeholmen?

  Det är lätt att komma hit till oss på Lövholmsvägen 2, nära Liljeholmens T-bana och centrum. Gå ut från T-banan och till vänster nerför backen till ett stort rött tegelhus. Vi finns på plan 5. Du kan också åka buss och tvärbana hit. Pendeltåg till Årstadal och sedan tvärbana till Liljeholmen går också bra.

 • Får jag busskort?

  Enligt kommunens bestämmelser, får alla elever som bor längre bort från skolan än sex kilometer busskort. Om du under praktiken måste åka långt får du ersättning för det av skolan, även om du inte har rätt till busskort.

 • Vad är ”Didaktus Vänner”?

  Det är skolans ansvar att förhindra mobbning, men vi ser våra elever som en viktig resurs i detta arbete. De vet hur stämningen på skolan är och ser snabbt om det uppstår grupperingar.  Ibland kan vi vuxna missa detta.  Våra Vänner-elever träffas regelbundet tillsammans med skolans speciella Vännerlärare som arbetar aktivt för att motverka kränkningar och för att prata om stämningen som råder i de olika klasserna. Våra 30-talet ”Vänner” gör ett fantastiskt jobb, de fungerar som förebilder och det är populärt att vara med.

Se alla frågor Ställ en fråga

Personal