Finns på följande skolor

 • Liljeholmen

Karriär? Att hitta det man tycker bäst om att göra och få någon att betala en för att göra det.

Hur arbetar vi pedagogiskt?

 • På Ekonomiprogrammet arbetar vi strukturerat och erbjuder en nära kontakt med yrkesutövare av ekonomi och juridik.
 • Vi erbjuder alla att driva ett UF-företag.
 • Vi varvar studiebesök och nyttjar närliggande galleria för undersökande studier varvat med teori i ditt hemklassrum, vilket bidrar till att du som elev utvecklar en yrkesidentitet och känner trygghet inför din kommande yrkesroll.
 • Du får strukturerad undervisning och lektioner med engagerade lärare. Detta ger dig en bra kunskapsgrund och goda förutsättningar lyckas med dina mål. Efter avslutad utbildning får du möjlighet att anta enklare arbeten som ekonomiassistent. Dina kunskaper är en del i vuxenlivets utmaningar och därför kommer du att under dina studier direkt se behov för dessa allmänbildande kunskaper.

Du kommer att lyckas – därför att:

 • Du genom integrering av teori och praktik får de färdigheter som krävs i ditt kommande yrke.
 • Du ges lärsituationer där du med god närvaro, intresse och ansvarstagande kommer att klara dina studier under skoltid.
 • Du får lärare som arbetar i ett väl sammansvetsat arbetslag och som kommer att följa dig under dina tre år på gymnasiet. Alla lärare har en gemensam elevsyn och är väl insatta i Ekonomiprogrammets profil.

Vårt åtagande – Didaktus lovar dig att:

 • Du ska få gedigna kunskaper inom ekonomi och juridik som är grundläggande för att du ska kunna utföra dina kommande arbetsuppgifter samt erhålla en allmänbildning inom dessa områden.
 • Du kommer att lära dig det du måste kunna enligt aktuell kursplan. Vi ger intressanta, relevanta och innehållsrika lektioner och föreläsningar.
 • Handleda dig och anpassa upplägg och studiematerial för att så långt som möjligt tillgodose dina behov.
 • Vi erbjuder dig de kurser som behövs för att du ska nå högskolebehörighet. Det finns också utrymme för individuella val.

Ditt resultat – när du fullföljt utbildningen enligt vår modell:

 • Efter avslutade studier så är du fullt anställningsbar för enklare arbetsuppgifter i företag, t.ex. fakturahantering och enklare bokföring eller marknadsföring.
 • Du har de kurser som krävs för en grundläggande högskolebehörighet så att du kan vidareutbilda dig till exempelvis ekonom, jurist, samhällsvetare.
 • Om du drivit ett UF-företag är detta en god merit och ett entreprenöriellt verktyg.

Intresseanmälan

Fält markerade med en * är obligatoriska.

Om vår inriktning

 • Ekonomi

  Ekonomer behövs i stort sett i alla verksamheter och beroende på vad du finner mest intressant av redovisning, marknadsföring, organisation eller finansiering som alla behandlas på ekonomiprogrammet, kan du sedan specialisera dig inom ett i dina vidare studier och arbetsliv. Du lär dig olika yrkesområden inom ekonomi och genom nära kontakt med skolans mentorsföretag i Liljeholms Gallerian, vilka du får inspiration och förståelse för yrkesutövandet. Många av våra elever vill bli mäklare, egen företagare, säljare, advokater eller banktjänstemän. Eleverna får dessutom besök av yrkesutövande flera gånger i månaden till sitt klassrum. Eleverna driver UF (Ungföretagsamhet) i åk3 och erhåller ett diplom i från UF tillsammans med student examen. Utbildningen på ekonomiprogrammet är bred och högskoleförberedande. Ett populärt program som ger dig allmänbildning och i synnerhet kunskap inom avtalsskrivning, fakturahantering, finansiella kalkyler, säljteknik, organisation, projektledarskap, privatekonomi, juridik och mycket mera användbart för vuxenlivet.

  Ekonomiprogrammet med ekonomi inriktning erbjuder grundläggande kunskaper inom privatekonomi, företagsekonomi och internationell ekonomi med kurser som privatjuridik och affärsjuridik samt entreprenörskap och företagande vilka ger bredd till programmet.

  Företagsvillkor så väl lokalt som internationellt behandlas och kräver kunskap inom hållbar utveckling vilket utbildningen behandlar ur ekonomiskt, juridiskt, socialt samt miljömässigt perspektiv i dåtid och nutid.

Kontakta Liljeholmen

Adress
Lövholmsvägen 2
117 43 Stockholm
Visa karta Street view

liljeholmen@didaktus.se

Rektor
Jennie Rosengren
0705-418814
jennie.rosengren@didaktus.se

Biträdande rektor
Daniel Öberg
+468 681 12 74
+4670 029 98 38
daniel.oberg@didaktus.se

Biträdande rektor Daniel Öberg 08-6811274 daniel.oberg@didaktus.se För att kontakta oss, Ring 08-681 12 99

Undrar du något?