När man träffar Faten ser man en stark energisk, ung kvinna på väg ut i arbetslivet. Hon har en tydlig bild av vad hon vill göra i framtiden och är på god väg mot sitt mål. Vi pratar om hennes högskolestudier och hur tiden på Didaktus påverkat hennes val och möjligheter i livet.

– Jag har valt att satsa vidare och studera ekonomi på universitetsnivå. Jag pluggade på samhällsvetenskapsprogrammet med ekonomi som inriktning under gymnasietiden på Didaktus, och brinner man för ekonomi och marknadsföring, som jag gjorde, och drömmer om ett internationellt yrke, då borde man prioritera ekonomi. Nu har jag läst olika fristående kurser i ekonomi och affärsjuridik på Stockholms universitet, och jag ska studera vidare nu i höst.

Jag kom till Didaktus via en barndomsvän som också gick på skolan. Till en början visste jag inte riktigt vad jag var ute efter. Snart upptäckte jag att ekonomi och företagande var det roligaste. Jag har dessutom utvecklats mycket genom UF-projektarbetet (Ung företagsamhet) som vi hade i trean. Där fick man starta eget och tänka precis som en egen företagare gör! Nu jobbar jag som apoteksassistent också och har varit anställd där sedan oktober 2011 tack vare Didaktus! Jag kom i kontakt med dem via våra praktikperioder så det är verkligen ett plus med skolan.

För mig var det en fördel att skolan är liten. Alla elever träffas på rasterna och att alla känner varandra, mer eller mindre. Miljön, klassen och allt stöd man får från lärare och andra elever gör skolan till en trygghet. Skolan var inte en jobbig plats att vara på, vi hade roligt på rasterna men så fort man tog steget in i klassrummet hamnade man i en annan miljö där alla fokuserade på samma mål. Det kändes inte som en skola nästan, man kunde hitta på så mycket kul men samtidigt fokusera på viktiga saker. Genom det stöd man får här utvecklas man, att lära sig tro på sig själv och på så vis vet man att man kan komma långt om man utnyttjar den tid man har där.

Om det är något jag vill tipsa alla Samhäll-ekonomi elever om så är det att den tid du har är den tid du behöver. Utnyttja den! Fokusera och satsa starkt på ekonomi, försäljning och marknadsföring. Denna inriktning ger dig massor av möjligheter och utmaningar i livet!

Jag visste innan studenten att från den dagen jag springer ut från skolan med studentmössan på huvudet kommer jag sakna er alla och skolan för alltid! Anders, vår ekonomilärare, du är en inspiration!

Kram från mig till hela Didaktus!

Faten Fakhreddine

OBS! Samhällsvetenskapliga programmet med inriktning  ekonomi finns ej längre på Didaktus Jakobsberg, trots det ville vi dela med oss av Fatens fina historia. Idag erbjuder vi istället Samhällsvetenskapliga programmet -inriktning Global kunskap