Didaktus Jakobsberg är den lilla skolan med ett stort engagemang som uppmärksammar varje elev och jobbar aktivt för en trygg studiemiljö. För att lyckas med det har skolan startat gruppen Didaktus Vänner som även representerar skolan i samband med mässor och öppna hus.

Maryam Hamade har snart avslutat sitt andra år på det Naturvetenskapliga programmet på Didaktus Jakobsberg. Hon är en social person och därför var det en självklarhet att bli en del av Didaktus Vänner.

— Jag gick med för att jag tyckte att det är en intressant grupp som påverkar skolan positivt. Det handlar nog mycket om att jag är en social person som vågar prata med människor, säger Maryam.

— Vår uppgift är att få in elevperspektivet i arbetet för att skapa en bra skolmiljö. Lärarna har inte koll på allt som är viktigt för oss elever och därför är vårt deltagande viktigt, fortsätter Maryam.

Maryam och övriga medlemmar i Didaktus Vänner hjälper också till när intresserade elever vill komma och prova på skolan och är alltid representerade på mässor och öppna hus.

Vad brukar du säga till dem som funderar på att börja läsa på Didaktus Jakobsberg?

— Vill du börja på en utbildning där du blir sedd och känner dig trygg är Didaktus en skola för dig. Här lär du känna våra lärare och övriga elever även om du inte hänger med dem utanför skolan.

Maryam beskriver sin klass som en stor familj. Och valet att läsa Naturvetenskap var helt rätt.

— Det är inte så svårt att läsa Naturvetenskap som en del tror. Se till att ha en bra studieplan så kommer du inte ha några problem under dina tre år på Didaktus.

För Maryam börjar planerna om vad hon ska göra efter studenten att ta form.

— Efteråt vill jag studera något inom medicin och har funderat på röntgensjuksköterska, tandläkare eller logoped.